Reisi: Suriye’nin Meşruiyeti ve Direnişi Kanıtlandı

Reisi: Suriye’nin Meşruiyeti ve Direnişi Kanıtlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Suriye Devlet Başkanı başkanlığında gerçekleştirilen İran ve Suriye üst düzey heyetlerinin ortak toplantısında, zor günlerden geçen Suriye hükümeti ve milleti ile teröre karşı direniş cephesinin zaferinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, birçok bölgesel ve bölge dışı değişikliğin iki ülkenin vektörel ilişkilerini etkileyemeyeceğini söyledi.

Reisi: “İran-Suriye ilişkileri başta şehit Hac Kasım Süleymani olmak üzere aziz şehitlerimizin kanıyla bağlanmıştır ve bu isim iki ülke ilişkilerinin istikrar ve gücünün simgesidir.”

Cumhurbaşkanı, “Suriye hükümeti ve halkı büyük zorluklar ve sorunlar yaşadı. Bugün ise size yönelik tehdit ve yaptırımlara rağmen bu sorunları aştığınızı ve galip geldiğinizi söyleyebiliriz.” dedi.

Reisi ayrıca, “Bugün İran ve Suriye’nin pozisyonunun meşruiyeti, bu yolun akılcılığa, direnişe ve duruşa uygunluğu tam anlamıyla ispatlanmış ve cevaplanmıştır. Daha düne kadar İran’ın siyasi duruşundan ve Suriye’ye bakışından şüphe duyanlar da bu pozisyonun doğru ve haklı olduğuna ikna oldular.” açıklamasını yaptı.

Suriye’de kalıcı barış, istikrar ve huzurun sağlanması için İran’ın desteğini ve yardımını vurgulayarak, “İslam Cumhuriyeti nasıl teröre karşı mücadelede Suriye hükümetinin ve milletinin yanında yer aldıysa, kalkınma ve ilerleme alanında da Suriyeli kardeşlerinin yanında olacaktır.” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da bu toplantıda, bu ülkenin zor ve kritik günlerinde İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin ve halkının tutumunu ve desteğini takdir ederek, Suriye hükümeti ve halkının İranlı kardeşlerinin iyilik ve yardımlarını unutmayacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 16 =