Reisi: Siyonist rejimin hayati damarlarının kesilmesi bu rejimin suçlarının durdurulmasında etkili olabilir

Reisi: Siyonist rejimin hayati damarlarının kesilmesi bu rejimin suçlarının durdurulmasında etkili olabilir

Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye ziyareti öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran ile Türkiye’nin Filistin konusunda hemfikir olduğunu belirterek, “Siyonist rejimin hayati damarlarının kesilmesi bu rejimin suçlarının durdurulmasında etkili olabilir” dedi.

IRNA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Reisi, Ankara ziyareti öncesi Mehrabad Havalimanı’nda, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ankara ziyaretinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleştiğini belirten Reisi, Ankara’da Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı’na katılacağını duyurdu.

Reisi, bu ziyaretin gündeminde ticari ve ekonomik konuların da yer aldığını belirterek, İran ile Türkiye arasında belirlenen 30 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmanın iki ülkenin sahip olduğu kapasiye ile mümkün olduğunu söyledi.

İran’ın komşu ve İslam ülkeleri ile ilişkileri geliştirme politikası kapsamında Türkiye ile ikili ilişkileri güçlendirmenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Reisi, ”Bu gezinin iki ülke arasındaki bölgesel ve uluslararası işbirliğinin yanı sıra ikili ilişkilerin artmasına katkı sağlamasını umuyoruz.’’ dedi.

Reisi, İran ile Türkiye’nin Filistin konusunda hemfikir olduğunu belirterek, ”Şu anda ABD ve bazı Batı ülkelerinin (İsrail’e) verdiği destek sonucu masum Filistin halkının katledilmesine tanık oluyoruz.’’ ifadesini kullandı.

Reisi, “Bu yolda Filistin halkının zafere ulaşacağından ve İsrail rejiminin yok edileceğinden eminiz. Siyonist rejimin hayati damarlarının kesilmesi bu rejimin suçlarının durdurulmasında etkili olabilir. İslam ülkeleriyle komşuluk politikasının artırılması doğrultusunda Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini uygun buluyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın resmi daveti üzerine üst düzey bir siyasi ve ekonomik heyetin başkanlığında Ankara’ya gitti.

Reisi Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak karşılandıktan sonra kendisi ile baş başa görüşmede bulunacak.

Bu ziyaret sırasında ekonomik ve siyasi yetkililerin katılımıyla iki ülkenin cumhurbaşkanlarının başkanlığında, İran-Türkiye Yüksek İşbirliği Konseyi’nin sekizinci toplantısı gerçekleştirilecek.

İki liderin ayrıca ortak basın toplantısı yapması ve ekonomik aktivistlerin ortak toplantısına katılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + eleven =