Reisi: İran İslam Cumhuriyeti çağdaş insanın ihtiyaçlarına göre kuruldu

Reisi: İran İslam Cumhuriyeti çağdaş insanın ihtiyaçlarına göre kuruldu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, kutsal Rezevi külliyesi gençler kurumu tarafından düzenlenen “SONSUZ OL” programına katılan genç kızlarla görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin çağdaş insanın ihtiyaçlarına göre kurulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi yaptığı konuşmada, “İslam inkılabı, dini halkçılık adıyla yeni bir uygarlığı sunduğunu ve ondan çağdaş insanın yaşamı için yeni bir tarz sunulduğunu” vurguladı.

Cumhurbaşkanı İmam Humeyni’nin (ra) insanların zevk ve refaha ulaşmasına karşı olmadığı ve bunları bastırmadığını, hatta insanların yaşamdaki hedefin ne olduğunu bilmeleri için ona yön verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı; batı, insanlık dışı davranışları yayma ve ilerletme ve uygarlık sembolü saymak gibi kültürlerin yayılmasının, insanlık mertebesinin unutulması anlamında olduğuna işaretle, batılıların yeni küresel ortamda ve kendi zorba ve medya güçlerine güvenerek kendi kültürlerini başta İslami İran olmak üzere dünyaya dayatmaya çalışıldığını ve bu saldırıya karşı koymanın çok dikkat ve titizlik gerektirdiğini ifade etti.

KAYNAK: Pars

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =