Putin’in Amerikalıları Rahatsız eden Yolculuğu

Putin’in Amerikalıları Rahatsız eden Yolculuğu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Tahran, Astana sürecinin toplantısına ikinci kez ev sahipliği yaptı ve Vladimir Putin, bu toplantıya katılmak üzere Tahran’a geldi ve cumhurbaşkanlığı döneminde beşinci kez Kremlin Sarayı’nı ziyaret etti ve 13. hükümetteki ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Putin, Salı akşamı Dini Lider’in huzuruna da ulaştı. Ayetullah Hamaneyi, İran ve Rusya arasındaki uzun vadeli işbirliğinin her iki ülke için de son derece yararlı olduğunu belirterek, dünya olaylarının İran ile Rusya arasında karşılıklı ve artan işbirliğine ihtiyaç olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: petrol sektörü ve gaz akışı, sonuna kadar takip edilmesi ve operasyonel hale getirilmesi gerekiyor.

İran ve Rusya arasındaki ekonomik işbirliğini, özellikle Batı yaptırımlarının ardından her iki ülkenin de çıkarına ve gerekli gördüğünü ve Ukrayna’daki olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: Savaş sert ve zor bir kategori ve İslam Cumhuriyeti sıradan insanların bundan muzdarip olması hiç memnun değil ama Ukrayna örneğinde inisiyatif almasaydınız karşı taraf kendi inisiyatifiyle bir savaşa neden olurdu.

Ayetullah Hamaneyi de Batı’nın aldatılmasına karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek, “Amerikalılar hem zalim hem de kurnazdır ve eski Sovyetler Birliği’nin çöküşünün sebeplerinden birinin de Amerikan politikaları karşısında aldatılmak olduğu elbette Rusya sizin zamanınız boyunca bağımsızlığını sürdürmüştür” dedi.

Putin, Ukrayna’daki olaylar hakkında da şunları söyledi: “Kimse savaştan yana değil ve sıradan insanların hayatını kaybetmesi büyük bir trajedi, ancak Batı’nın davranışı bize tepki vermekten başka çare bırakmadı.” Süleymani suikastını Amerikan kötülüğünün bir başka örneği olarak gösterdi. ABD’nin dolar aracını diğer ülkeleri ambargo ve yağmalamak için kötüye kullanmasına değinen Rusya Devlet Başkanı, bunu kendi zararlarına değerlendirerek, bu para birimine olan küresel güveni ve ülkelerin alternatif para birimleri kullanma gerekliliğinin zaruri olduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =