Putin Ukraynada iktidar olarak tanıdığı şahsı ve kurumu açıkladı

Putin Ukraynada iktidar olarak tanıdığı şahsı ve kurumu açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da seçimlerin yapılabilmesi için savaş durumunun kaldırılması gerektiğini, Ukrayna yönetimininse bunu istemediğini savundu. Putin, Ukrayna’da meşru iktidarın “parlamento ve parlamento başkanı” olduğunu ileri sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin görev süresiyle ilgili, “Teknik açıdan, bana göre, (Ukrayna’da) tek meşru iktidar parlamento ve (Ukrayna Parlamentosu) Rada başkanıdır.” dedi.

Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Rus basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme girişimiyle ilgili konuşan Putin, “Telsizlerde sürekli İngilizce, Fransızca, Lehçe konuşmalar duyuyoruz. Sözde paralı askerlerin zaten orada bulunduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

Batılı askerleri Ukrayna’ya göndermenin iyi bir karar olmayacağını vurgulayan Putin, “Bu Avrupa’da ve dünyada ciddi bir çatışmaya yönelik adım atmaktır. Bunu mu istiyorlar? Tamam o zaman.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − one =