Putin: Suriye’de Uluslararası Terörizm Merkezi Yıkıldı

Putin: Suriye’de Uluslararası Terörizm Merkezi Yıkıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Putin, “Rusya, Suriye’de uzun vadeli çözüme katkı sunulması, ülkenin egemenliğini, bağımsızlığını, birliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden sağlanması için aktif çaba göstermeye devam edecek” dedi.

Rusya’nın Türkiye ve İran’la Astana formatı kapsamında yürüttüğü çözüme dönük çalışmalara değinmeden geçemeyiz. Ortak çabalar sonucunda birçok şey başarıldı” diye devam eden Rus lider, söz konusu çabalar sonucunda uluslararası terör yuvasının neredeyse yok edildiğini vurguladı.

Suriye’de şiddetin belirgin şekilde azaldığını, barışçıl yaşam kurulmaya başlandığını ve BM himayesinde kapsayıcı siyasi süreç yürütüldüğünü anlatan Putin, Suriye’nin büyük bölümünde barışın sağlanmasının sığınmacıların kitleler halinde dönmeleri için gereken koşulları oluşturduğunu kaydetti.

Putin, “Şu anda Suriye topraklarının büyük bölümünde barış, sükûnet sağlanmışken sığınmacıların kitleler halinde evlerine dönmeleri için güzel bir fırsat doğdu. Bu sürecin zorlama olmadan doğal bir şekilde ilerlemesi önem taşıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 7 =