Putin: Hizbullah Lübnan’da önemli bir siyasi güç

Putin: Hizbullah Lübnan’da önemli bir siyasi güç

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beyrut limanındaki patlama hakkında yorumda bulunarak, ülkesinin soruşturmasına yardım etme olasılığını değerlendireceğini ve mevcutsa uydu görüntüleri sağlayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe gecesi yaptığı açıklamada, ülkesinin Hizbullah’ı Lübnan’da önemli bir siyasi güç olarak gördüğünü söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkelerin Hizbullah’a karşı tutumlarının değişken olduğunu fakat Moskova’nın bu grubu Lübnan’da önemli siyasi bir güç olarak bildiğini söyledi.

Putin’in sözleri, Soçi’de düzenlenen ve Rusya Devlet Başkanı’nın Hizbullah konusundaki tutumun ülkeden ülkeye değiştiğini vurguladığı Valdai Uluslararası Forumu’nun sonunda geldi. Bir soruya cevaben, “Farklı ülkelerdeki birçok insanın Hizbullah’a karşı farklı tavırlar aldığını çok iyi biliyorum. Rusya’nın pozisyonuna gelince, Hizbullah Lübnan’da önemli bir siyasi güçtür” dedi.

Putin Rusya’nın Lübnan’da barış, istikrar ve güvenliğin korunması için Lübnan’daki tüm siyasi gruplarla işbirliği yaptığını söyledi.

Rusya cumhurbaşkanı ayrıca ülkesinin Lübnan’da bir grubu diğer gruba karşı destekleyemeyeceğini zira bunun Lübnanlı gruplar arasında barışta ters etki yapacağını ifade etti.

Putin, “Rusya’da, Lübnanlı gruplar arasında çatışma olmaksızın ortak bir ortamda anlaşmaya varmanın bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − fifteen =