Pompeo: Lübnan Hizbullah’ı ABD ve Müttefikleri İçin Bir Tehdit Olduğunu İddia Etti

Pompeo: Lübnan Hizbullah’ı ABD ve Müttefikleri İçin Bir Tehdit Olduğunu İddia Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Dışişleri Bakanı Lübnan Hizbullah hareketine karşı bir kez daha temelsiz iddialarda bulundu.

Mike Pompeo Cuma sabahı tweet’inde: “Hizbullah, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerimiz için bir tehdit olmaya devam ediyor. Bugün, bu terörist grubun faaliyetlerini daha da ortaya çıkarmak ve operasyonel ağlarını bozmak için iki Hizbullah yetkilisini yaptırım uyguladık.”

Dışişleri Bakanı daha sonra diğer ülkeleri hükümetinin Hizbullah karşıtı kampanyasına katılmaya çağırdı. Pompeo, tüm ülkelerin Hizbullah’ın faaliyetlerini sınırlamak ve korumak için çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha önce, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı da Hizbullah’ı yolsuzlukla suçlayarak “Hizbullah ve Lübnan’daki müttefiklerine karşı yaptırımlarımıza devam edeceğiz.”demişti.

Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yayınlanan bir açıklamaya göre, Lübnan Hizbullah hareketinin iki üst düzey üyesi Nabil Farooq ve Hassan el-Baghdadi, Washington’un yeni yaptırımlar listesine eklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 11 =