Pompeo: Beni ve Trump’ı Koruyun; İran Tehdidi Emsalsiz

Pompeo: Beni ve Trump’ı Koruyun; İran Tehdidi Emsalsiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habee göre; Eski Kudüs Gücü komutanının şehadetinde yer alan üst düzey bir ABD’li yetkili Mike Pompeo , General Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümünden saatler sonra, kendisinin ve eski ABD başkanının güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Fox News ile yaptığı röportajda Mike Pompeo, 3 Ocak 2020’de General Kasım Süleymani’ye düzenlenen saldırıda Washington’un terör eylemi hakkında konuşarak ABD hükümetini kendisini ve diğer Amerikalıları korumaya çağırdı.

Donald Trump yönetiminde İran karşıtı ve düşmanca eylemlerde bulunan Amerikalı siyasetçi, bu röportajda İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına tepki gösterdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Donald Trump ve (eski dışişleri bakanı Mike) Pompeo, General Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemek suçundan adil bir mahkemede yargılanmazsa Müslümanlar şehidimizin intikamını alacaktır” dedi.

Reisi, “Saldırgan, katil ve asıl suçlu olan o zamanki ABD Başkanı, İslam’ın ‘kısasa kısas’ yasasına göre yargılanmalı ve Allah’ın hükmü ona karşı uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

İran’ın İslami yasalarına göre, kurbanın ailesi uzlaşma yoluyla ‘kan parası’ almayı kabul etmedikçe hüküm giymiş bir katil idam edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 10 =