Peygamber efendimizin Ehl-i Beyti; en güzel Kur’an-i modeller

Peygamber efendimizin Ehl-i Beyti; en güzel Kur’an-i modeller

Huccetulislam Rıza Ramezani yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kur’an, entelektüel, ahlaki ve pratik bir krizle karşı karşıya olan günümüz insan toplumunun kurtarıcı metnidir. Ehl-i Beyt (as), Kur’an’ın en güzel gerçek modelleridir.

Dünya Ehli Beyt Forumu Genel Sekreteri Huccetulislam Rıza Ramazani, Tahran Kitap Fuarı’nda Dünya Ehli Beyt (as) Forumu’nun yeni yayınlarının açılış töreninde şunları söyledi:

“Bilimin, temel bilimler, fizik, kimya, teoloji, felsefe ve mantığın çeşitli boyutlarında geliştiği her yerde toplum da gelişecektir. Toplumun büyümesi, toplum üyelerinin ahlaki ve pratik açıdan büyümesiyle aynı şeydir ve bu bilinç ve bilgi ne kadar fazla olursa toplum zenginleşir ve zenginleşir.”

Dünya Ehl-i Beyt Forumu Genel Sekreteri şunları da ekledi: “Allame Hasanzade Amoli, Yüce Allah’ın insanı bilgi ve zenginlik için yarattığını söylerdi.”

Konuşmasının bir başka bölümünde Huccetulislam Ramazani, Dünya Ehl-i Beyt (as) Forumu’nun faaliyetlerine değinerek şunları söyledi:

“Devrimin başlangıcında İran’ın bilimsel sıralaması 57’ydi. Bugün 15’inci sıraya ulaştık ve bazı alanlarda bilimsel büyüme açısından dünyada 10’uncu ülkeler arasında yer alıyoruz.”

Huccetulislam Ramazani,Dünya Ehl-i Beyt (as) Forumu’nda  bir yılda 175 tercüme gerçekleştirebildiğimizi belirterek, bunun çok önemli bir gelişme ve çalışma olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

“Forumun bir diğer bölümü ise 1402 yılında 22 dilde sekiz binden fazla girişi bulunan Shia Wiki’dir. Uluslararası Ehl-i Beyt Üniversitesi (as) 8 bölümden 23 bölüme çıktı.”

Huccetul islam Ramazani şunları da ekledi:

“Eğer dünyada Ehli Beyt (as) ile ilişki ve Ehli Beyt (as) mektebini incelemek istiyorlarsa, Dünya Ehli Beyt’in (as) Forumu’nun araştırmalarını da incelemeleri gerektiği anlamına gelir. “

Huccetulislam Ramazani ekledi:

“Dünya Ehl-i Beyt (as) Forumu inanç, düşünce, ahlak, uygulama ve kurallar alanlarında en zengin bilgiye sahiptir.”

İslam İnkılabı Rehberi’nin vurguladığı gibi Forum’u Ehl-i Beyt’i (as) toplumun seçkinlerine ve üyelerine tanıtmalı, onlar en iyi insan modelleridir ve insan toplumu bu soyluları tanımadığı için başkalarını aramaya başlamışlardır. Ehl-i Beyt (as), Kur’an’ın en iyi rol modeli ve gerçek dinleyicisidir.

İran bilgeler Meclisi’nin bu üyesi şunları söyledi:

“Henüz Kuran’la bir ilişki kuramadık ve ona aşina olmadık. Bizler Kuran’ın içeriğine, hakikatlerine, ipuçlarına, inceliklerine aşina değiliz ve Kuran’a yabancıyız. Kur’an bugün bile terkedilmiş ve gariptir. Kur’an, entelektüel, ahlaki ve pratik bir krizle karşı karşıya olan günümüz insan toplumunun kurtarıcı metnidir. Kuran’la iletişim kuran kimse kendini asla yalnız hissetmez. Kur’an, günümüz insan toplumunun kurtarıcı tek nüshasıdır. Dini doğru yorumlayıp yorumlayabilirsek herkes sevgiyle dine yönelir.”

Huccetulislam Ramazani şunları da ekledi:

“Bir zamanlar maneviyatla savaştılar ama bugün Batı maneviyata meyletti ama sahte maneviyata yöneldiler. Şu anda Amerika’da ve Avrupa’da belki 3-4 bin sahte ve sahte maneviyat var. Carlos Castaneda, Don Juan, Meksika Mistisizmi ve Yüzük Mistisizmi kitaplarına yönelme, dünyada dini maneviyatın yoksulluğu ve din kültürünün yoksulluğuyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − two =