Pekin: ABD, Çin’i Abluka Almak İçin Her Türlü Çabayı Gösteriyor

Pekin: ABD, Çin’i Abluka Almak İçin Her Türlü Çabayı Gösteriyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, ABD askeri raporunun Washington’un Çin’i ablukaya almak için her türlü çabayı gösterdiğini tam olarak gösterdiğini söyledi.

Pentagon’un bir raporunda Pekin’e karşı savunmasını güçlendirmek için Guam ve Avustralya’daki askeri üslerini genişletmeyi planladığını söyleyip söylemediği sorulduğunda Zhao Lijian; Pentagon raporunun ABD’nin Hint ve Pasifik Okyanuslarını militarize etme ve Çin’i abluka altına almak ve kontrol altına almak için ortak bir çaba gösterme konusundaki gerçek niyetini tamamen yansıttığını söyledi.

Çin’in ulusal savunma güçlerinin geliştirilmesinin ülkenin egemenliğini, güvenliğini ve gelişimini korumak olduğunu da sözlerine ekledi. Amerika’nın dünya çapında bariz çitleri, hegemonik ve zorbalık uygulamaları ve bölgesel barış ve istikrarı bozmasıyla temel farkımız budur.

Lijian, Amerikan tarafının “Çin tehdit teorisi” ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden eylemlerle eylemlerini meşrulaştırma ve askeri harcamaları artırma ve askeri hegemonyasını sürdürme çabalarında kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni bir Pentagon belgesine göre, Amerika Birleşik Devletleri Çin’i kontrol altına almak için Doğu Asya’da daha büyük bir askeri varlığı taahhüt ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × four =