Pekin: ABD Bölücülüğü Artık Dünyada Desteklenmiyor

Pekin: ABD Bölücülüğü Artık Dünyada Desteklenmiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin bölünmeler oluşturma ve Doğu Asya ile Pasifik’i bölme çabalarını eleştiren Çin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu Afganların öldürülmesine karışan ABD birliklerini cezalandırmaya çağırdı.

Habere göre, Çin hükümeti, ABD Savunma Bakanlığı’nın Afganistan’da insanları öldüren askerleri cezalandırmama kararına tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, “Pentagon’un Kabil’de insansız hava araçlarıyla [sivillere] saldıran askerlerini cezalandırmaması kabul edilemez” dedi.

Wang, uluslararası toplumu ABD askerlerinin sivilleri öldürdüğü savaş suçlarından sorumlu olanları soruşturmaya ve cezalandırmaya çağırdı.

“Amerikan kuvvetlerinin Afganistan’da insanları öldürme suçu kabul edilemez. Beni daha da kızdıran şey, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu katliamın faillerine dokunulmazlık vererek onları çeşitli şekillerde daha cesur hale getirmesidir.” dedi.

Washington Post dün, Pentagon’un 29 Ağustos’ta Kabil’de 10 sivili öldüren insansız hava aracı saldırısıyla bağlantılı olarak hiçbir ABD askerini disipline etmemeye karar verdiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + ten =