Papa’dan Yemen ve Filistin’e Karşı Küresel Sessizlik Konusunda Uyarı

Papa’dan Yemen ve Filistin’e Karşı Küresel Sessizlik Konusunda Uyarı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Dünya Katoliklerinin lideri, bir Noel mesajında dünyadaki büyük felaketler karşısında krizlerin ve sessizliğin normalleşmesi konusunda uyardı.

Habere göre, dünya Katoliklerinin lideri Papa Francis, dünyanın farklı yerlerinde yaşanan trajedi karşısında uluslararası etkileşimden, kayıtsızlık ve sessizlikten kaçınmaya karşı uyarıda bulundu.

Papa Noel mesajında, bireyselcilikten ve sosyal ilişkilere girmeyi reddetmekten şikayet ederek, “Uluslararası düzeyde, etkileşimden kaçınma tehlikesi var ve diyalog yolundan ziyade mevcut karmaşık krizlerin ortaya çıkması tehlikesi var” dedi.

Suriye, Yemen, işgal altındaki Filistin, Afganistan, Ukrayna, Sudan ve dünyanın diğer bölgelerindeki çatışmalara değinen Papa, “Hâlâ sonu yokmuş gibi çok sayıda çatışma, kriz ve muhalefete tanık oluyoruz” dedi.

Katolik lider şunları ekledi: “Bu krizlere o kadar alışkınız ki, büyük felaketler sessizce geçer ve birçok kardeşimizin acı çığlıklarını duymama tehlikesiyle karşı karşıyayız.”dedi.

Reuters’in bildirdiğine göre, Papa Francis, Aziz Petrus Bazilikası’nın balkonundan yaptığı iki sayfalık konuşmasının çeşitli bölümlerinde on bir kez “diyalog” kelimesini kullandı ve Allah’dan Ukrayna’da “uzun bir çatışmayı önlemesini” istedi.

Dünya insanlarına göçmenlere, sığınmacılara, evsizlere, siyasi tutsaklara ve şiddet mağduru kadınlara kayıtsız kalmama çağrısında bulunurken, dünya liderlerini gelecek nesillerin yararına çevreyi korumaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =