Papa Kanada’nın Yerlilerinden Özür Diledi

Papa Kanada’nın Yerlilerinden Özür Diledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Katoliklerinin dini lideri Papa Francis, Kanada ziyareti sırasında Katolik Kilisesi’nin geçmişte Katolik Kilisesi öğrencilerine yönelik uygunsuz davranışlarından dolayı bu ülkenin yerlilerinden özür diledi.

Kanada’nın Alberta kentindeki Maskowakis Derneği üyeleriyle yaptığı toplantıda, Kanada’daki Katolik Kilisesi’nin kontrolü altındaki yatılı okul yetkililerinin feci ve kötü hatasından dolayı özür dilerken, on binlerce hayatta kalan ve mağdur olan on binlerce kişiden özür diledi.

Papa, “Gerçekten üzgünüm” dedi. Kilisenin ve dini derneklerin birçok üyesinin, o sırada hükümet tarafından desteklenen kültürü yatılı okul sistemiyle sonuçlanan kültürü yok etmek ve zorla asimile etmek için birlikte çalışması gerçeğinden dolayı özür dilerim.

Bu okullardan sağ kurtulan 2.000 yerliye atıfta bulunarak, bu yerli çocuklara nasıl davranıldığına ve istismar edildiğine dair acı dolu hatıradan duyduğu öfke ve utancı dile getirdi.

Papa, bu sistemin arkasındaki sömürgeci düşünceyi ve onun bir nesil yerli halk üzerindeki yıkıcı etkilerini kınarken, “Birçok Katolik Kilisesi yetkilisinin Kanada yerlilerine karşı yaptığı kötü eylem için bir kez daha özür dilerim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + three =