Papa Francis: Kur’an yakma izni verilemez ve kınanmaya mahkumdur

Papa Francis: Kur’an yakma izni verilemez ve kınanmaya mahkumdur

Son zamanlarda İsveç’te Kuran’ın yakılması olayına yanıt olarak Papa Francis, “Buna izin vermek kabul edilemez ve kınanmaya mahkumdur” dedi.

Shafaqna çeviri servisine göre Papa, “İfade özgürlüğü başkalarını aşağılamak için bir bahane olarak kullanılmamalıdır” dedi.

Papa Francis,el-Ittihad ile yaptığı bir sohbette, bu tür davranışlara olan öfkesini dile getirdi ve şunları söyledi: “Bu tür davranışlara öfke ve tiksinti duyuyorum. Müritlerinin kutsal saydıkları her kitaba saygı gösterilmeli ve ifade özgürlüğü başkalarını küçük düşürmek için asla bahane olarak kullanılmamalıdır.”

Papa Francis, “Misyonumuz, din anlayışını işbirliğine, kardeşliğe ve somut iyilik eylemlerine dönüştürmektir” diyerek devam etti ve “Dinler arası işbirliğinin geleceği, karşılıklılık ilkesine, başkalarına saygıya dayanmaktadır.” dedi.

Sonunda, dünya Katoliklerinin lideri şunları kaydetti: “Bugün barışçılara ihtiyacımız var, silah üreticilerine değil. Çatışmaların kışkırtıcılarına değil, barışı inşa edenlere ihtiyacımız var. İtfaiyecilere ihtiyacımız var, kundakçılara değil. Yıkım tehditlerine değil, uzlaşma misyonerlerine ihtiyacımız var. Ya kardeşçe bir medeniyet ya da gerici bir düşmanlık… ya da birbirimizle bir gelecek inşa etmek ya da hiç bir geleceğe sahip olmamak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − sixteen =