Pakistanlı Şahsiyetler: İmam Humeyni’nin Düşünceleri İslam Dünyasını Zorluklardan Kurtarmanın En İyi Yoludur

Pakistanlı Şahsiyetler: İmam Humeyni’nin Düşünceleri İslam Dünyasını Zorluklardan Kurtarmanın En İyi Yoludur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslam Cumhuriyeti’nin merhum kurucusu İmam Humeyni’yi anlatan bir dizi Pakistanlı siyasi ve dini şahsiyet, bu büyük şahsiyeti tarihte ebedi ve ebedi bir gerçek olarak kabul ederek şunları vurguladı: İmam Humeyni’nin yolunu, değerli düşünce ve fikirlerini sürdürmek İslam dünyasının güncel sorun ve sorunlardan kurtuluşuna sebep olacaktır.

İran İslam İnkılabı’nın büyük kurucusunun irşadının 33. yıl dönümü vesilesiyle Cuma akşamı İslamabad’da Müslüman Birlik Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene çok sayıda bilim insanı, düşünür ve şairin yanı sıra siyasi şahsiyetlerde katıldı.

Törende hazır bulunan Pakistanlı şahsiyetlerin konuşmalarının ortak noktası, İmam Humeyni’nin (r.a) İslam dünyasında birliğin güçlendirilmesindeki rolü ve yeri doldurulamaz çabalarının vurgulanmasıydı.

İran İslam İnkılabı’nın kurucusu merhum İmam Humeyni, İslam dünyasının güncel konuları ve sorunlarını, İran İslam İnkılabı’nın değerli yolunun, düşünce ve fikirlerinin, Devrimin Dini Lideri Ayetullah Hamaney’in talimatlarına dikkat edilerek devam ettirilmesini, İslam Devrimi’ni özgürleştirmenin en iyi yolu olarak gördüler.

Konuşmacılar ayrıca bölgedeki bazı Müslüman yöneticilerin aşırılık ve bölücü politikalarını eleştirdiler ve bu ülkelerden bazılarının mazlum Filistin halkına ihanet etmesini şiddetle eleştirerek ABD ve Siyonist müttefiklerinin asla yardım için harekete geçemeyeceklerini vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 3 =