Pakistan ve Endonezya heyetleri gizli görüşmeler için İsrail’de

Pakistan ve Endonezya heyetleri gizli görüşmeler için İsrail’de

Bir rapora göre, Pakistan heyetinin bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmesi planlanıyor.

İşgalci rejim İsrail merkezli i24NEWS’in Pazartesi günü bildirdiğine göre, Pakistan ve Endonezya’dan diplomatik heyetler bu hafta gizli ziyaretler için İsrail’de.

Pakistan heyeti Isaac Herzog ile görüşecek

Pakistan heyetine, eski başbakan Perviz Müşeref’in hükümetinde eski bir devlet bakanı olan Pakistan asıllı Amerikalı Nasim Eşref başkanlık ediyor.

Pakistan heyetine İsrail ziyaretleri sırasında İsrail genelinde turlar verildi. Rapora göre, bu hafta içinde Devlet Başkanı İsaac Herzog ile de görüşmeleri planlanıyor.

Rapor ayrıca heyetin Karaçi merkezli bir gazeteciyi de içerdiğini belirtiyor. Haziran ayında, Pakistanlı gazeteci Ahmed Kueyşi, bir ay önce İsrail’i ziyaret ettiği için Pakistan devlet televizyonundaki programından kovulmuştu.

‘Üst düzey yetkili’ başkanlığındaki gizli Endonezya heyeti

Siyonist rejim İsrail’deki Endonezya heyetine “üst düzey bir yetkili” başkanlık ediyor. 

Dünyanın en kalabalık iki Müslüman ulusunun İsrail’de diplomatik olarak bulunduğuna dair haberler, İsrail ve Endonezya arasındaki yakın zamanda ısınan bağların ortasında geliyor.

2021’in son birkaç ayında yapılan bir dizi toplantı, açıklama ve rapor, İsrail ve Endonezya’nın ticaret ve turizm alanındaki işbirliğinin yaygınlaşmasıyla yakınlaştığını gösteriyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Aralık ayında Jakarta’da yetkililerle yaptığı görüşmelerde Endonezya’nın İsrail ile diplomatik ilişkilerini normalleştirme olasılığını da gündeme getirdi.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − four =