Netanyahu’ya Karşı Protestolar Art Arda Otuz Altıncı Haftasında

Netanyahu’ya Karşı Protestolar Art Arda Otuz Altıncı Haftasında

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşgal altındaki bölgelerde art arda 36. hafta boyunca bu rejimin Başbakanına karşı gösteriler düzenledi.

Habere göre işgal altındaki topraklarda art arda 36. haftadır Cumartesi günü çeşitli kentlerde Başbakan Binyamin Netanyahu’ya karşı gösteriler düzenledi.

Binyamin Netanyahu başkanlığındaki Siyonist rejimin kabinesi, yaygın protestolara rağmen iktidara geldikten sonra, bu rejimin yargı sistemini zayıflatmaya yönelik yargı reformları adı verilen bir planı onaylama çalışmalarına başladı.

Hakkında hukuki suçlamalar bulunan Siyonist rejimin başbakanı, söz konusu planı tamamen onaylayarak duruşmadan kaçmaya çalışıyor.

Siyonist hükümetin kabinesi, muhalefet partilerinin yaygın protestolarına ve binlerce kişinin katıldığı gösterilere rağmen, planının mantıksızlık maddesinin kaldırılması adı verilen bir bölümünü onayladı.

Bu tasarının Siyonist Parlamentosu’nda (Knesset) onaylanmasıyla Siyonist rejimin Yüksek Mahkemesi, yürütme organının kararlarını mantıksız bulursa, eskisi gibi müdahale etme ve iptal etme olanağına artık sahip olmayacak. Yani kabine özgürce ve yargı sisteminin müdahalesi olmadan planlarını ilerletebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 2 =