Netanyahu’nun iddiasına İran’dan yanıt: Cevapsız bırakmayacağız

Netanyahu’nun iddiasına İran’dan yanıt: Cevapsız bırakmayacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani bugün haftalık basın toplantısında işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun iddialarına gösterdiği tepkide, bunu yanıtsız bırakmayacaklarını kaydetti.

Sözcü Kenani, Siyonist Başkan Netanyahu’nun İran iddiasına dair, ”İran’ı tehdit eden Netanyahu’nun sözleri rejimin uluslararası barış ve güvenliğe aykırı olarak davrandığını ve bölge ile dünyada her zaman istikrarsızlık peşinde olduğunu gösterdi. Bu tür tehditler bize göre değersizdir ve İran İslam Cumhuriyeti hiçbir tehdidi cevapsız bırakmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kenani, Tel Aviv’in Şam’a yönelik saldırısına da tepki gösterek, ”Bu rejim, Gazze çıkmazından ve saplandığı bataklıktan kurtulmak için sonuçsuz çabalar yolunda adımlar atıyor.” yorumunu yaptı.

Nasır Kenani ayrıca, ”Siyonist Rejim’in İran’a ve halkına karşı işlediği cinayetleri hiçbir zaman karşılıksız kalmamıştır ve İran, Siyonistlerin yeni cinayetine kendi yöntemiyle karşılık verecektir.” dedi.

Gazze’deki durum hakkında Kenani, şunları kaydetti:

”Siyonist Rejim bölgeye yeni bir kaos getirmek istiyor. Ne yazık ki ABD hükümetinin son 108 gündür rejime kayıtsız şartsız desteği devam ediyor.

Dünya kamuoyu Gazze Şeridi’nde işlenen suçlardan doğrudan Amerika’nın sorumlu olduğuna inanıyor. Siyonist İsrail’in bölgede işlediği suçlara ilişkin Biden hükümetinin sorumluluğu oldukça açıktır; Savaşın bir an önce bitmesi için ABD’nin İsrail rejimini desteklemeyi bırakması gerekiyor.”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, NATO bölgedeki tatbikatına dair da, ”NATO’nun geçmiş yıllarda yürüttüğü operasyonlar bölgenin güvenliğine katkı sağlamış değil, tersine bölgemizde katliama yol açarak gerilimi körüklemiştir. Bölge devletleri ve halkları NATO’nun faaliyetlerinden memnun değil. Bölgesel mekanizmaların (güvenliği sağlamak için) en iyi çözüm olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =