Netanyahu, Ürdün’e Daha Fazla Su Gönderilmemesini İstedi

Netanyahu, Ürdün’e Daha Fazla Su Gönderilmemesini İstedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Tel Aviv-Umman anlaşmasını şiddetle eleştirdi.

Haberde, Tel Aviv Enerji Bakanı Karin Al-Harar dün Ürdün’ü ziyaret etti ve Umman Su Bakanı Muhammed Al-Najjar ile Ürdün’e gelecek yıl işgal altındaki bölgelerden gelecek su miktarına göre daha fazla su transferi anlaşması imzalamak üzere bir araya geldi.

Habere göre, eski İsrail başbakanı Salı akşamı Twitter hesabında bu hareketi sert bir şekilde eleştirdi. Netanyahu, “Ürdün’ün İran ile ilişkilerini pekiştirdiği bu günlerde, Bennett bugün İsrail’in Ürdün’e gönderdiği su miktarını İsrail’e herhangi bir siyasi taviz vermeden iki katına çıkardı” dedi.

Binyamin Netanyahu’nun Ürdün’e su gönderilmesine ilk kez karşı çıkmıyor. İbranice kaynaklar ayrıca başbakanlığı sırasında Netanyahu’nun Ürdün’e su gönderme anlaşmasına karşı olduğunu bildirdi. Ürdün 15 milyon metreküp su sıkıntısı çekiyor ve son yıllarda İsrail rejiminden su satın almak için büyük çaba sarf etti; Ancak her seferinde eski Başbakan Binyamin Netanyahu karşı çıktı.

Ürdün’ün eski Başbakan Yardımcısı Mamdouh Ebadi Ağustos ayında Ortadoğu’ya ABD’nin hükümet değişikliğini Tel Aviv ve Umman ile ilişkileri geliştirmek için bir fırsata çevirmeye çalıştığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − six =