Netanyahu, İran’ın Nükleer Programına Karşı Koyamadı

Netanyahu, İran’ın Nükleer Programına Karşı Koyamadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Eski Mossad başkan yardımcısı: Netanyahu, İran’ın nükleer programına karşı koyamadı.

Haberde, “A” harfiyle anılan ve geçen ay Mossad ile olan görev süresi sona eren eski Mossad başkan yardımcısı, Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun İran’nın nükleer programını durdurmadığını söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin, siyasi yetkililerin talebi üzerine açık ve gizli bir operasyonda takip ettiğimiz bir hedef olduğunu vurguladı ve Mossad, konunun siyasi seviyesini hayata geçirdi ve bunu başarmak için sonunda bir dizi farklı işlem gerçekleştirdi.

“Bugünkü duruma bakarsam, Mart 2021’de Fordow’da uranyum zenginleştirmesi, Kaşan’da ve diğer yerlerde faliyetlerinin devam ettiği bir durumdayız. Natanz’da faaliyetler var, 2,5 ton zenginleştirilmiş uranyum topladılar ve şimdi gelişmiş santrifüjleri var, bugün durumumuz nükleerin anlaşmasının imzalanması durumundan çok daha kötü durum. Onlar (İranlılar) Hala füzeleri inşa ederken, bölgesel nüfuzlarını genişletmek için bir an bile durmadılar ve yaptığımız anlaşma iyi değildi. Aynı yere geri döndük.”

Haberde, “A” nın Mossad için 34 yıldır çalıştığını ve özel operasyonlar için Gisara birimine liderlik etmek ve Tahran’dan bir nükleer arşivin çalınması sırasında operasyonları yönetmek dahil olmak üzere çeşitli üst düzey görevlerde bulunduğunu bildirdi. Mossad başkan yardımcısı geçen ay Mossad’daki görevini, Yossi Cohen’in yerine Mossad şefi olarak “D” olarak adlandırılan başka bir Mossad milletvekilinin atanması nedeniyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 15 =