Netanyahu: İran’ı Kontrol Altına Almak İçin Arabistan İle İlişki Kuracağız

Netanyahu: İran’ı Kontrol Altına Almak İçin Arabistan İle İlişki Kuracağız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğıu habere göre; Siyonist rejimin başbakanı, İran’ı kontrol altına almak için Suudi Arabistan ile ilişki kurmaya çalıştığını açıkladı.

Habere göre, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Kudüs’teki Amerikan Yahudi örgütlerinin başkanları konferansında Suudi Arabistan hükümetiyle ilişkilerin kurulmasına övgüde bulunarak savundu.

Siyasi krizin içine düşen Netanyahu, Arap dünyasının İran tehdidine karşı koymayı önceliği olarak gördüğünü iddia etti ve bu durum bu ülkelerin İsrail ile yakınlaşmasına neden olduğunu söyledi.

Siyonist rejimin başbakanı daha sonra Suudi hükümeti ile ilişkileri geliştirmek için atılan adımlara işaret ederek ve Riyad ile ilişki kurmanın İsrail’in Ortadoğu’daki konumu için tarihi bir olay olduğunu söyledi.

İran’ın tehditlerini durdurmak hedefi doğrultusunda Suudi Arabistan ile iyi ilişkiler kurma yolunda ilerlediklerini bunun yakın işbirliğinin önünü açacak şekilde birbiriyle bağlantılı olduğunu dile getirdi.

Siyonist rejim ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkinin ekonomik boyutuna ilişkin de Netanyahu, Ekonomik olasılıklardan biri, Arap Yarımadası’nı Ürdün tarafından bir demiryolu ile Hayfa limanına bağlamaktır. Bu proje, bir bölümü Hayfa ve Beit Shun’dan geçen Osmanlı dönemi demiryolu hatlarına odaklanacaktır.

Ayrıca Tel Aviv ile Riyad arasında ilişki kurulursa petrol boru hattının Akdeniz’e girmek için Kızıldeniz’i geçmek yerine işgal altındaki Filistin’den geçebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + sixteen =