Netanyahu İçin Büyük Yenilgi; Siyonist Rejimde Kabine Kuruldu

Netanyahu İçin Büyük Yenilgi; Siyonist Rejimde  Kabine Kuruldu

Acilnews’in yabancı basına dayanaraj sunduğu habere göre; İsrail’de 12 yıldır başbakanlık koltuğunda oturan Binyamin Netanyahu’nun rakipleri koalisyon hükümetini kurmak için anlaştı.

Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid koalisyon hükümeti kurmak için diğer partilerle anlaştığını duyurdu.

Muhalefet lideri Yair Lapid ve koalisyon ortağı Yamina Partisi lideri Naftali Bennett’in açıklaması, hükümet kurmak için verilen sürenin dolmasına birkaç dakika kala geldi.

Böylece son 2 yılda dört defa seçime giden ancak hükümet kurulamayan ülkede beşinci kez sandığa gidilmesinin önüne geçilmiş oldu.

Lapid, yaptığı açıklamada, “Devlet Başkanı’nın huzurunda hükümeti kurma görevini başarıyla tamamladığımı ilan ediyorum. Hükümetin kendisine oy veren ve vermeyen tüm İsrail vatandaşlarının hizmetinde olacağına söz veriyorum. Rakiplerine saygı gösterecek ve İsrail toplumunun tüm kesimlerini birleştirmek ve birbirine bağlamak için elinden gelen her şeyi yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

Koalisyon hükümetinin kurulması, 12 yıldır başbakanlık görevinde bulunan aşırı sağcı Binyamin Natanyahu’nun koltuğunu kaybetmesi anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 12 =