Netanyahu Bir Kez Daha Lübnan’daki UNIFIL Güçlerini Tehdit Etti

Netanyahu Bir Kez Daha Lübnan’daki UNIFIL Güçlerini Tehdit Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail rejiminin başbakanı, UNIFIL güçlerinin Tel Aviv’in güney Lübnan’daki mevzilerini geçici olarak boşaltma talebine uymamaları halinde İsrail saldırılarına maruz kalma riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri tehdidinde bulundu.

Habere göre, Avrupa ülkelerinin insani hukuka aykırı olan UNIFIL güçlerine yönelik kasıtlı saldırıdan kaçınma talebiyle eş zamanlı olarak işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngilizce yayınlanan açıklamasında UNIFIL güçlerini bir kez daha tehdit etti.

Pazartesi akşamı İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya, İsrail rejiminden Lübnan’daki barış güçlerine (UNIFIL) yönelik saldırılarını durdurmasını istediler ve yaptıkları ortak açıklamayla İsrail rejiminin UNIFIL’e yönelik saldırılarının uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu ve bu saldırıların durdurulması gerektiğini duyurdular.

UNIFIL, beş askerinin yaralanmasına yol açan saldırılara rağmen Güney Lübnan’daki sınır bölgesindeki mevzilerinden çekilmeyi reddetti. Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Netanyahu’nun açıklamalarının ardından Pazartesi akşamı UNIFIL güçlerinin mevzilerinde kalacağını vurguladı.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Netanyahu, UNIFIL güçlerinin güney Lübnan’da İsrail ordusunun saldırdığı bölgelerden derhal çekilmesini talep etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =