Netanyahu, ABD Büyükelçisini Değiştirmek İstiyor

Netanyahu, ABD Büyükelçisini Değiştirmek İstiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu haere göre; İsrail gazetesi The Times of Israel, bu rejimin başbakanının, İsrail’in mevcut Amerika büyükelçisi ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle kendisini değiştirmeyi planladığını bildirdi.

The Times of Israel gazetesi bu sabah bu rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Tel Aviv’in şu anki ABD büyükelçisi Michael Herzog’un misyonunu uzatmayacağını bildirdi.

Times of Israel, Herzog’un misyonunun kasım ayında sona ereceğine dikkat çekerken, misyonun yenilenmemesinin nedeninin Netanyahu’nun kendisiyle olan fikir ayrılıkları olduğuna dikkat çekti.nİsrail medyası bu tartışmaların Gazze savaşı öncesine dayandığını iddia etti.

The Times, Netanyahu’ya yakın kişilerin ondan Herzog’un halefi olarak Gilad Erdan’ı seçmesini istediğini söylüyor; Ancak Netanyahu bu konuda henüz bir karar vermiş değil.

Halen İsrail rejiminin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi olan Gilad Erdan, Herzog’u Tel Aviv’in büyükelçisi olarak atamadan önce her iki görevi de ortak olarak yürütüyordu.

Bilgili bir kaynak The Times’a Herzog’un İsrail rejimi ile ABD arasındaki iletişimin ana ekseni olduğunu ve Amerika’nın desteğini kazanmak için çok çalıştığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 5 =