Nasrullah: Savaşın Lübnan cephesinden yayılma ihtimali var

Nasrullah: Savaşın Lübnan cephesinden yayılma ihtimali var

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri bugün (Cuma) Siyonist rejimin Gazze’deki cinayetlerine işaretle savaşın Lübnan Cephesi tarafında yayılarak bu savaşı büyük ve yaygın bir savaşa dönüştürme ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri bugün (Cuma) Siyonist rejimin Gazze’deki cinayetlerine işaretle savaşın Lübnan Cephesi tarafında yayılarak bu savaşı büyük ve yaygın bir savaşa dönüştürme ihtimalinin bulunduğunu belirterek, bunun gerçek bir ihtimal olduğunu belirtti.

IRNA’nın haberine göre, Siyonist rejimin amansız bombardımanı altında bugünlerde Gazze Şeridi’nde şehit edilen mazlum Filistin milletinin çok sayıda destekçisine hitap eden Seyyid Hasan Nasrullah, Kudüs Yolu şehitlerini saygıyla anarak, şunu ekledi: Hukuki, insani, ahlaki ve dini açıdan tam bir mücadele istiyorsak Siyonistlerle mücadeleden daha iyisini bulamayız.

Aksa Tufanı operasyonuna da değinen Nasrallah, şunları kaydetti: Bu büyük ve kapsamlı operasyonu yüzde 100 Filistinliler kararlaştırıp uyguladı ve sahabeleri, gizliliği nedeniyle bunu herkesten, hatta direniş ekseninden bile sakladı.

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri, bu gizliliğin direniş ekseninin içinde veya dışında kimseyi rahatsız etmediğini belirterek, şöyle konuştu: Aksa Tufanı operasyonunun mutlak gizliliği, gafil avlama faktörüyle zaferini ve başarısını garantiledi.

Nasrullah sözlerine şöyle devam etti: Bu, güvenlik, askeri, siyasi ve psikolojik açıdan büyük bir depreme yol açan, bu rejimin bugününe ve geleceğine etkilerini bırakacak cesur, kahramanca ve büyük bir operasyondur.

Aksa Tufanı operasyonunun Siyonist rejimin örümcekler yuvasından daha zayıf olduğunu kanıtladığını belirten Nasrallah, şu açıklamayı yaptı: Amerika’nın bu rejimi böyle desteklemesi bu rejimin ne kadar zayıf olduğunu ortaya koymaktadır.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri kinayeli bir şekilde şunları söyledi: Bu yenilmez ordu nereye gitti? Silah ve mühimmat konusundaki bunca gurura ne oldu? Amerika ilk günden itibaren işgal altındaki bölgelerde stratejik silah depoları açma izni verdi. İsrail, Amerika’dan kendisine en son silah ve mühimmatı sağlamasını istedi. Bu operasyon neydi ve ne işe yaradı?

Bu operasyonun Filistin milletinin ve bölge halklarının ve milletlerinin kaderinde tarihi bir aşamayı başlattığını belirten Nasrullah şöyle dedi: Başka seçenek yoktu ve yok; diğer bir seçenek de ölümü beklemektir ve bu operasyon doğru zamanda ve yerde başarılı bir operasyon olmuştur.

Nasrallah şöyle bir hatırlatmada da bulundu: Filistin son yıllarda çok zor durumdaydı ve bu aşırı, aptal, vahşi ve cahil Siyonist hükümetle durum daha da zorlaştı.

Esirler davası, Kudüs meselesi, Gazze kuşatması ve yerleşim yerleri gibi olay ve konuların Filistinliler üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Nasrullah, şunları dedi: Filistin’in durumu ve bu bölgede yaşananların unutulması, dünya ülkelerinin son düşüncesinin Filistin olması, Siyonist rejimin zorbalığını ve utanmazlığını daha da artırdı.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri şunları söyledi: Filistin meselesinin dünyanın ana meselesi haline gelmesi için bir şeyler olması gerekiyordu ve Aksa Tufanı operasyonu da bunu başardı.

Nasrallah, Siyonist rejimin özellikle Lübnan ve Filistin’deki direniş gruplarıyla karşı karşıya kaldığında deneyimlerinden ders almadığına dikkat çekerek şunu vurguladı: Siyonist rejimin geçmişte ve günümüzde yaptığı en büyük hata, ulaşılması mümkün olmayan büyük hedefleri duyurmasıdır.

“Bu kez de Hamas’ı yok etmek istediklerini açıkladılar; akıllı bir insan böyle bir şey söyler mi? Ama kuruntudan çıktıktan sonra Siyonist esirleri serbest bırakmak istediklerini söylediler.” diyen Nasrallah şöyle devam etti: Bugün Gazze ve Filistin’de yaşananlar, bu rejimin yetkililerinin aptallığının ve cehaletinin bir göstergesidir. Bugün tüm dünyanın gözü önünde kadınlar ve çocuklar katlediliyor, evler, mahalleler yıkılıyor. Kadın ve çocukların öldürülmesi için bu kadar silaha, savaşçıya ve mühimmata ihtiyaç var mı? 33 gün savaşında da aynısını yaptılar. Herhangi bir sonuç elde etmeden.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri şöyle bir vurguda bulundu: Birkaç savaşçısı ve birkaç füzesi olan her ordu aynı şeyi yapabilir ama sahada hiçbir sonuç elde edemez.

Nasrullah şöyle devam etti: Gazze’de yaşananlar Siyonist rejimin bu bölgede yaptığı barbarlığı gösteriyor.

Gazze’deki mevcut savaştan tamamen Amerika’nın sorumlu olduğunu ve İsrail rejiminin sadece bu savaşın uygulanmasında bir araç olduğunu belirten Nasrullah şöyle devam etti: Siyonist rejimin Güvenlik Konseyi’nde kınanmasını ve ateşkes sağlanmasını engelleyen ABD’dir. Bugün Amerika bu savaşın yöneticisidir ve bunun bedelini ödemelidir.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri şunları da ekledi: Aksa Tufanı Harekatı, Amerika, İngiltere ve İsrail tarafından temsil edilen insanlık ve vahşet arasındaki bir savaştır.

Nasrullah öyle devam etti: Iraklılar ve Yemenliler bu savaşa girdiler, füzeler ve insansız hava araçları gönderdiler, belki bazıları Hizbullah’ın bu savaşa girmesini istiyor, fakat biz 8 Ekim’den beri bu meydana girdik.

Nasrallah sözlerinin devamında, “Bizim cephemizde olanlar çok önemli. Belki sınır operasyonlarının az ve yetersiz olduğunu düşünenler var ama bu operasyonlara baktığımızda çok önemliler.” Dedi.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, Aksa Tufanı operasyonunun ilk gününde düşmanın güçlerini Lübnan sınırlarından Gazze’ye kaydırmaya başladığını belirterek şöyle dedi: Lübnan direniş operasyonu, düşmanı, kuvvetlerini Lübnan sınırında tutmaya ve sayılarını artırmaya zorladı.

Nasrallah şunları vurguladı: Savaşın Lübnan cephesinden yayılması ve daha üyük ve yaygın bir savaşa dönüşme ihtimali var ve bu da gerçek bir ihtimaldir. 

Nasrallah sözlerinin devamında “Lübnan cephesinde tüm olasılıklar mevcut ve tüm seçenekler mevcut ve belki de herhangi bir yöne gideceğimiz zamanı gelecektir.”

Amerikalılara hitaben sözlerine devam eden Şeyh Hasan Nasrullah, şöyle dedi: Bizi ve bölgedeki direniş gruplarını tehdit etmenin, korkutmanın bir anlamı yok. Filonuz bizi korkutmaz ve hiçbir zaman da bizi korkutmadı ve biz filonuzla mücadele etmek için doğru araçları hazırladık.

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri şöyle devam etti: Siyonist düşmanı sivilleri hedef alma konusunda uyarıyoruz ve bu bizi sivile karşı sivil denklemini uygulamaya zorlayacaktır.

Amerikalılara seslenen Nasrallah, şunları söyledi: Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurabilirsiniz, zira bu, sizin savaşınızdır ve bölgesel bir savaşı önlemek isteyenler Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurmak için harekete geçmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 3 =