Nasrullah: Direniş İsrailli yetkilileri terbiye etti

Nasrullah: Direniş İsrailli yetkilileri terbiye etti

Lübnan Destek Cephesi’nin hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiğini söyleyen Hasan Nasrullah, Hamas’ın müzakerelerde Direniş Ekseni’ni temsil ettiğini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Komutan Muhammed Nime Nasır (Hac Ebu Nime) anısına Hizbullah tarafından düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Nasrullah Filistin halkı, direnişi ve liderliğinin tarifi imkansız bir cesaret, profesyonellik ve kararlılık gösterdiğinin altını çizdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın Filistin Direniş Hareketi Hamas’ın tüm müzakere seçeneklerini desteklediğini vurguladı.

Tüm Direniş Ekseni’nin de bu seçenekleri desteklediğini söyleyen Nasrullah, Hizbullah’ın Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik dolaylı müzakerelerde Hamas tarafından yapılan tercihlere, yanlış yorumlamalardan kaçınmak amacıyla hiçbir zaman müdahale etmediğini belirtti.

Hasan Nasrullah, İsrail’in Gazze’deki askeri başarısızlığının dünya güçlerinin çoğunu Şerit’te derhal ateşkes talep etmeye zorladığını söyleyerek, güney ve kuzey cepheleri arasındaki doğrudan ilişkiyi yineledi.

Nasrullah, Hizbullah’ın sınır savaşının İsrail’in yeteneklerini tüketmeyi ve Gazze’ye yönelik savaşı durdurması için baskı yapmayı amaçladığını belirtti.

Hizbullah lideri, İsrail’in, kuzey cephesinin çok etkili olduğunu kabul ettiğini vurgulayarak, sınır savaşının stratejik başarılara ulaşmaya başladığını kaydetti.

Birçok Batılı devletin Hizbullah’ın sınır savaşını durdurması için İsrail hükümetine Gazze’ye yönelik savaşı durdurması yönünde baskı yaptığını belirten Seyyid Nasrullah, bunun Hizbullah’ın başarısının bir örneği olduğunu söyledi.

Hizbullah’ın yürüttüğü sınır savaşının, Direniş’in Celile’ye sızması ya da işgal etmesi korkusuyla Kuzey’de 100 binden fazla İsrailli subay ve askeri alıkoyduğunu belirten Hasan Nasrullah, casus cihazlarının imha edilmesinin bile düşmanın bilgi toplamak için personele daha fazla ihtiyaç duymasına neden olduğunu söyledi.

Seyyid Nasrullah, fazladan asker ihtiyacının İsrail’i bu kesimle çatışmanın sonuçlarına rağmen Haredi askerleri çağırmak zorunda bıraktığını, hatta aynı nedenle zorunlu hizmeti uzatmak zorunda kaldığını belirtti.

Lider, bu savaşın eşit sayıda zayiat veren bir kabile çatışması olmadığını vurguladıktan sonra, asıl meselenin düşmanı saldırganlığını durdurmaya zorlayacak savaş olacağını belirtti.

İsrail’in şu anda en kötü koşulları yaşadığını söyleyen Hasan Nasrullah, Netanyahu, Ben Gvir ve Smotrich’in narsisizmin örneklerini sergilediklerini sözlerine ekledi.

İsrail’in özellikle iki ay içinde 27 kilometrekarelik Refah kentinde tam bir başarısızlığa uğradığını vurgulayan Seyyid Nasrullah, Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik savaşı durdurmadığı takdirde rejimi uçuruma, yıkıma ve çöküşe götüreceğini ifade etti.

İsrail Gazze’de ateşkesten sonra Güney Lübnan’a savaş açarsa Hizbullah çok sert tepki verecek

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Gazze savaşının İsrailli yetkilileri terbiye ettiğini savunarak Lübnan’ın bu Siyonist başarısızlığa olan katkısının altını çizdi.

Nasrullah, “İsrail Gazze’de kapsamlı bir zafer elde etmiş olsaydı, başta Lübnan olmak üzere bölgeye karşı barbarlığını artıracaktı.” dedi.

Hasan Nasrullah, Gazze savaşı ve Hizbullah’ın yürüttüğü sınır savaşının sonuçları nedeniyle İsrailli yetkililerin Lübnan’a yönelik tehdit söylemlerini küçümsediklerini belirtti.

İsrailli yetkililerin, Direniş’in sadece 3 kilometre menzilli bir Kornet füzesine sahip olduğunu düşünerek Hizbullah güçlerinin ilk başta 3 kilometreye kadar geri çekilmesini talep ettiklerini anlatan Nasrullah, Hizbullah’ın daha uzun menzilli yeni bir füzesini gördüklerinde daha geniş bir “güvenlik bölgesi” talep etmeye başladıklarını söyledi.

Seyyid Nasrallah, Lübnan sınırında ne zaman bir İsrail tankı görünse, Hizbullah’ın onu vurup yok ettiğini kaydetti.

Hizbullah’ın topyekün bir savaştan hiç korkmadığını vurgulayan Nasrullah, Direniş savaşçılarının her suikastın ardından İsrail hedeflerine yüzlerce füze ve insansız hava aracı fırlattığını sözlerine ekledi.

Gazze’de ateşkes sağlandığında Hizbullah’ın sınır savaşını durduracağını belirten Seyyid Nasrullah, diğer koşulların oluşması halinde Direniş’in buna göre hareket edeceğini söyledi.

Hasan Nasrullah, işgal ordusunun Gazze ateşkesinin ardından Güney Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdüreceği tehdidinde bulunan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’a yanıt vererek, Hizbullah’ın buna çok sert karşılık vereceğini vurguladı.

Seyyid Nasrullah, İran’ın Direniş Cephesi’ne verdiği desteği sürdüreceğini belirten cevabi telgrafı dolayısıyla İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan’a da teşekkür etti.

Hasan Nasrullah Direniş savaşçılarının cesaretini vurgulayarak, “Direniş savaşçıları Aksa Tufanı operasyonunda ön saflara koşuyor” dedi.

Nasrullah ayrıca, “Hac Ebu Nime” olarak da bilinen komutan Muhammed Nime Nasır’ı da saygıyla andı. Nasrullah onu Irak’ta IŞİD’e karşı mücadelede önemli bir saha komutanı olarak tanımladı ve ekledi: “Şehit komutan bir savaşçı, bir esir ve iki kez yaralanmış bir askerdi ve sonunda asil bir kaderle karşılaştı.”

Seyyid Nasrullah sözlerini Aksa Tufanı Operasyonu’nda hayatlarını kaybeden direniş savaşçılarını anarak bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + nineteen =