Nasrallah: Siyonist Rejimin Yıkılışının İşaretleri Açıkça Görülüyor

Nasrallah: Siyonist Rejimin Yıkılışının İşaretleri Açıkça Görülüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Seyyid Hasan Nasrallah: ”Filistin meselesine gelince, Filistinlilerin haklarını savunmaya devam ettiklerini ve Kudüs’ten vazgeçme niyetinde olmadıklarını söylemeliyim. Bu Filistin halkı için bir ilkedir.

Filistin’deki direnişin meşruiyeti olan bir direniştir. Direnişi meşrulaştıran Filistin halkıdır. Filistinliler topraklarından ve direnişlerinden asla vazgeçmediler. Şu anda Filistin’de ve özellikle Şeyh Cerrah’ta yaşananlar bu iddianın kanıtıdır.

Siyonistler, bir umutsuzluk halinin Filistinlileri alt edeceğini ve Filistin vatandaşlarının devam eden kuşatma ve ekonomik baskılara boyun eğeceğini hayal ettiler. Ancak Filistinlilerin tepkisi ve direnişi İsraillileri şaşırttı.

Biz, Filistin halkının haklarının korunmasını ve haklarının iade edilmesini hak ettiğine inanıyoruz. Bu millet, işgal altındaki Kudüs’ü ve ana vatanını korumayı hak ediyor.

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasının başka bir bölümünde İran İslam Cumhuriyeti’ne değindi ve şunları söyledi: ‘İsrail’in İran’la ilgili tüm hesaplamaları çöktü. İran İslam Cumhuriyeti tehlikeli bir aşamayı geçti, çünkü İsrail’in onu savaşa sürükleme çabaları başarısız oldu; Görünüşe göre bazı Arap ülkelerinin bu alandaki çabaları da başarısız oldu.

İran şu anda direniş eksenindeki en güçlü ülkedir ve ABD ile Siyonizm’in onunla ilgili tüm hesaplamaları ve denklemleri çıkmaza girmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + sixteen =