Nasrallah: Lübnan Kabinesinin Kurulmasını Memnuniyetle Karşılıyoruz / İran Yakıtını Taşıyan Gemi Suriye’ye Ulaştı

Nasrallah: Lübnan Kabinesinin Kurulmasını Memnuniyetle Karşılıyoruz / İran Yakıtını Taşıyan Gemi Suriye’ye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah’ın Lübnan’daki Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah, Lübnan kabinesinin kurulmasının ardından ülke ve bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Haberde,Nasrallah konuşmasının başında Lübnan kabinesi kurma konusuna değindi ve Hizbullah’ın bu konuyu memnuniyetle karşıladığını ve bu başarıya katkıda bulunan herkesi takdir ettiğini söyledi.

Al-Manar’a göre, Nasrallah’ın kabinenin önceliğinin açık olduğunu; “Halk için bir öncelik… İnsanların geçimini önemseyen bir kabineye ihtiyacımız var.” dedi.

Hizbullah’ın genel sekreteri, İran’ın Lübnan’a yakıt gönderilmesi konusundaki konuşmasının bir başka bölümünde şunları söyledi: “Petrol ürünleri taşıyan ilk İran gemisinin varış yeri konusunda iki seçeneğimiz vardı: Lübnan veya Suriye … Lübnan hükümeti için bir sorun yaratmamak için onu Suriye’ye göndermeye karar verdi. Suriye de kabul etti… Suriye liderlerine bu başarıya ulaşmadaki destekleri, kolaylaştırmaları ve katılımları için teşekkür ediyoruz.

İran yakıtı taşıyan ilk gemi Suriye’ye ulaştı. Suriye, Banias limanındaki [gemilerin] depolama ve sınırlara hareketini kolaylaştırdı ve tankerlerin güvenliğini sağladı.

Nasrallah, İsrail’in gemileri hedef alacağını umanların hesaplarının yanlış çıktığını söyledi.

Nasrallah, ”Petrol ürünleri tüm Lübnan halkınındır. Petrol ürünlerinin dağıtımı ile ilgili olarak şunları yapıyoruz: 16 Eylül’den 16 Ekim’e kadar bu ürünleri şu kurumlara bir ay boyunca ücretsiz sağlayacağız: Devlet hastaneleri, huzurevleri, yetimhaneler, bakım merkezleri. engelliler, belediyeler, itfaiye ve Lübnan Kızılay.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 − 2 =