Nasrallah: Kasım Süleymani Her Zaman Direnişin Ön Safındaydı

Nasrallah: Kasım Süleymani Her Zaman Direnişin Ön Safındaydı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, şehit Komutan General Kasım Süleymani’nin mektebi İmam Humeyni -ks- ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin mektebi olduğunu ve kutsal savunma yıllarının deneyimlerine dayandığını vurguladı.

Çarşamba günü İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümü dolayısıyla Press TV kanalına konuşan Hizbullah lideri Nasrallah, bu büyük şehit her zaman mücadele meydanında yer aldığını ve silah arkadaşlarının sözünü dinlediğini, bu özelliği ona komutanlık bakımından özel imtiyaz kazandırdığını belirtti.

Nasrallah, şehit Süleymani’nin bir başka özelliği, yılmazlığından ibaret olduğunu, şehit Süleymani asla çalışmak ve çaba harcamaktan el çekmediğini ve zorluklara ve sıkıntılara karşı büyük sabır ve direniş sergilediğini kaydetti.

Nasrallah, Iraklı ve Suriyeli komutanlar, şehit Süleymani tekfirci IŞİD terör örgütü ile savaşta her zaman cephenin en ön saflarında yer aldığını ve Iraklı ve Suriyeli askerlerin yanında çarpıştığını anlattıklarını, bu da şehit Süleymani’nin bir başka bariz özelliği olduğunu ifade etti.

Şehit Süleymani’nin Lübnan’da 33 günlük savaşta ifa ettiği rolüne de temas eden Nasrallah, General Süleymani’nin bu savaşın ilk günlerinde varlığı çok önemli ve hayati bir etken olduğunu ve savaşın son gününe kadar Lübnan’da kaldığını beyan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 1 =