Nablus’un İşgali Sonrası Şehit ve Yaralılar

Nablus’un İşgali Sonrası Şehit ve Yaralılar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Nablus şehrinin işgaline eşlik eden çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin şehit olması ve sonuncusunun ağır şekilde yaralanması ve sonuncusunun boğularak ölmesi, Fajr al-Yum Al-Khamis İsrail işgal güçleri tarafından ve tutsak Usame Al-Taweel’in evinin bombalanması.

“Filistin Medya Merkezi”nin haberine göre, sağlık kaynakları, Nablus’a düzenlenen saldırı sırasında El Ayn kampından genç Halil Yahya Al-Anis’in İsrail kurşunlarının isabet etmesi sonucu şehit olduğunu ve onlarca vatandaşın yaralandığını duyurdu. boğulma nedeniyle yaralanmalar.

Kaynaklar, direnişçilerin Nablus madeninin işgali sırasında İsrail güçlerine başarılı bir şekilde direndiğini ve tutsak Usame Tavil’in ailesinin evine baskın düzenlediğini sözlerine ekledi.

Bir sağlık kaynağı, iki askerin başlarından ve uyluklarından gerçek mermilerle yaralandığını ve birinin durumu ağır olmak üzere hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Ghaz Al-Sam’da son 170 boğulma vakasına ek olarak işgal için bir araca düzenlenen saldırı sonrasında son Şaba’nın da yaralandığını ve bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığını sözlerine ekledi.

İşgal güçleri, Kızılay’a bağlı sağlık ekiplerinin Gaz es-Sam’da hedeflenen evlere ulaşmasını, yaralıları hastaneye götürmesini engellemiş, ambulansa doğrudan gaz bombası atmış, çabalarken diğerlerine ateş açmıştır. Hastayı Abu Ali Taweel’in konut binalarımızdan birindeki evinden tahliye etmek, bu da Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile önceden koordinasyona rağmen ön camların kırılmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =