Nabih Berri: İmam Musa Sadr’ın Serbest Bırakılması Egemen Bir Meseledir

Nabih Berri: İmam Musa Sadr’ın Serbest Bırakılması Egemen Bir Meseledir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berri, İmam Musa Sadr’ın kaçırılmasının 44. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, soruşturmaların son sonuçlarına göre şunları vurguladı: İmam Musa Sadr ve iki arkadaşının kaçırılması suçunu araştıran komite, bu suçun Libya rejimi tarafından işlendiğini ve başka bir yere gitmediklerini söyledi.

Berri, İmam Musa Sadr ve iki arkadaşının serbest bırakılması meselesinin Emel hareketi için egemen bir mesele olduğunu ve bunun elbette Lübnan hükümetini yükümlülüklerini yerine getirmekten ve Arap Birliği’ni Libya’ya baskı yapmaktan muaf tutmadığını söyledi.

Berri, Emel hareketi ile Hizbullah arasındaki farklılıkların ortaya çıkmasını izleyenlerin bir illüzyon içinde yaşadıklarını da söyledi.

Lübnan’ın deniz sınırlarının çizilmesi ve Siyonist rejim meselesiyle ilgili de şunları söyledi: Top artık Amerika’nın sahasında, savaş istemiyoruz ama egemenliğimiz tehdit edilirse haklarımızı savunacağız.

Amerikalı müzakerecinin bir ay öncesinden beri Beyrut’a gelmediğini ve sonsuza kadar beklemeyeceğimizi de sözlerine ekledi.

Sınırımızı, toprağımızı, gazımızı, petrolümüzü ve Lübnan topraklarını tüm gücümüzle savunacağımızı ifade etti.

Bari, Emel hareketi ile Hizbullah arasındaki farklılıkların ortaya çıkmasını izleyenlerin bir illüzyon içinde yaşadıklarını da söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + twenty =