Müslümanlar İngiliz siyaseti alanında etkin ve yapıcı bir güçtür

Müslümanlar İngiliz siyaseti alanında etkin ve yapıcı bir güçtür

Londra İslami İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, Müslümanları İngiliz siyasi sahnesinde etkili bir güç olarak nitelendirdi.

Müslümanların İngiltere’ye gelişi bir asırdan fazla bir süre öncesine dayanmaktadır ve mevcut rakamlara göre bu ülkedeki Müslüman nüfus yaklaşık dört milyon kişidir.

Parstoday’ın raporuna göre Londra İslami İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mesut Şecere şunları söyledi:

“Britanya siyasi sahnesinde etkin bir güç olarak bu kapasitenin maksimum etki sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.”

Şecere şunları ekledi:

“Son seçimlerde Müslümanların yaşadığı memnuniyetsizlik nedeniyle İngiliz İşçi Partisi’nin bazı temsilcilerinin görevden alınması, bu ülkenin siyasi sahnesinde yeni bir sayfa açtı.”

Londra İslami İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ayrıca İngiliz Müslüman Konseyi gibi kuruluşların kurulmasına da vurgu yaparak “Bundan yola çıkarak İslam toplumları belirli bir çerçevede “önceliklerini belirleyerek topluma sunarlar”.açıklamasında bulundu.

Britanya İşçi Partisi, 4 Temmuz genel seçimlerinde (14 Tir 1403) Avam Kamarası’nda sandalyelerin kahir çoğunluğunu kazanarak beş yıl süreyle hükümetin başına geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + fourteen =