Muhbir’den Tahran-Moskova anlaşmalarının hızlanmasına vurgu

Muhbir’den Tahran-Moskova anlaşmalarının hızlanmasına vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Rusya Devlet Başkanı özel yardımcısı ile yaptığı görüşmede Tahran-Moskova anlaşmalarının hızlanmasına vurgu yaptı.

Muhammed Muhbir ve “Igor Levitin”in altıncı toplantısında Tahran ile Moskova arasındaki  anlaşmaların bir an önce takip edilmesi ve uygulanmasının gerekliliği vurgulandı.

 Muhabirimizin bildirdiğine göre cumhurbaşkanı birinci yardımcısı dün (Pazartesi) Rusya Devlet Başkanı’nın özel yardımcısı ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşip genişlemesinden ve iki ülke heyetlerinin son dönemde yaptıkları  ziyaretlerden duyduğu memnuniyete işaretle “Bankacılık engellerinin kaldırılması ve transit hatların geliştirilmesi yönünde olumlu adımlar atılmıştır.” diye  kaydetti.

Kuzey-güney koridorunun önemine değinen Muhbir, şunları söyledi:

 Bazı komşu ülkeler ve bölge dışı ülkelerin kabulü ve takibi düşünüldüğünde Rus şirketlerinin Makran kıyısına yatırım yapma ve Kuzey-Güney koridorunda liman altyapı projeleri ve lojistik merkezleri hayata geçirme fırsatını değerlendirmeleri gerekiyor.

Bu görüşmede, Rusya Devlet Başkanı’nın özel yardımcısı, Tahran ile Moskova arasındaki plan ve sözleşmelerin uygulanmasındaki ilerlemeden duyduğu memnuniyeti ve şükranlarını dile getirerek

“Rus hükümeti, iki ülke arasındaki engellerin kaldırılması ve anlaşmaların bir an önce hayata geçirilmesi için her türlü çabayı sarf etti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − 1 =