Mossad’ın İran aleyhine açtığı davada yeni detaylar

Mossad’ın İran aleyhine açtığı davada yeni detaylar

Star Haber sitesi, istihbarat teşkilatının açıklamalarına dayanan bir haber yayınlayarak Siyonist rejimin İstanbul’daki Mossad olarak bilinen casus şebekesinin üyeleri hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve bu şebekenin ana ajanlarından Selçuk Küçükkaya, emniyetin İstanbul’da düzenlediği operasyonla gözaltına alındığını duyurdu.

Star Haber sitesinde yer alan habere göre, bu şebekenin ana ajanlarından Taner Sezgin’in bir şirket üzerinden İran ile ile ilişkisi olan 23 kişi hakkında casusluk yaptığı öğrenildi. Mossad casusluk şebekesinden 17 sanık hakkında iddianame düzenlendi.  İddianame düzenlenen sanıklardan 6’sı  hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir buçuk ay önce Türkiye medyası, İstanbul şehrinde İranlıları ve İran şirketlerini gözetleyen Siyonist casus ağı üyelerinin Türk İstihbarat Teşkilatı tarafından ‘ hükümetin gizli bilgilerini sağlama’ suçlamayasıyla tutuklandıklarını yazmıştı. Siyasi ve askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Taner Sezgin 2018’den beri Mossad için Türkiye’de faaliyet gösteriyordu.

Haberde yer alan bilgilere göre bu casusluk şebekesi, Türkiye İstihbarat Teşkilatı’nın 1,5 yıllık takipleri sonrasında ortaya çıkarıldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =