Mossad Malezya’da Yakalandı

Mossad Malezya’da Yakalandı

Mossad soruşturmasına konu olan Gazzeli adamın kaçırılma tarzı, Mossad ajanlarının tutuklanmasıyla sonuçlandı.

Malaysian New Straits Times Gazetesi’nin Pazartesi günü bildirdiğine göre, Gazzeli bir Filistinli Malezya’da Mossad ajanları olduğu iddiasıyla gözaltına alındı ​​ve daha sonra Malezya güvenlik servisleri tarafından serbest bırakıldı.

New Straits Times’ın haberine göre, Hamas’la bağlantıları Mossad soruşturmasına konu olduğu iddia edilen Gazzelilerin kaçırılma tarzında yakalanması 28 Eylül’de Kuala Lumpur’da gerçekleşti.

Mossad adına faaliyet gösterdiği iddia edilen dört Malezyalı paralı asker, bilgisayar programlama uzmanı olduğu bildirilen iki Filistinliyi takip etti. Malezyalı gazetenin haberine göre, birini araca sürükleyerek diğerini uzak durması konusunda uyardılar ve onu gizli bir yere götürdüler, burada bağlandı ve İsrailli ajanlarla görüntülü görüşme yoluyla soruları yanıtlamaya zorlandı.

Malezya güvenlik güçleri iki Filistinliyi serbest bıraktı ve 24 saat sonra Mossad ajanları olduğu iddia edilenleri tutukladı, çünkü ikinci şüpheli kaçırılma olayından yaklaşık 40 dakika sonra Kuala Lumpur polis karakoluna ihbarda bulundu.

Malezya’da Hamas

Hamas, dünya çapında bir uydu ofis ağı kurdu – Güneydoğu Asya ülkesi Malezya’ya kadar uzanan bir ağ. Mayıs 2021’deki İsrail-Hamas çatışması sırasında IDF, Hamas aktivistlerini herhangi bir yerde hedef alma politikası olduğunu açıkladı. Malezya, Hamas’ın Malezya’da bir sosyal medya propaganda merkezi inşa etmesiyle özellikle dikkat çekti.

İsrail ile resmi bağları olmayan Malezya Filistinlilere sempati duyuyor. 2020’de bir Gazze imamı, Malezyalı hayır kurumlarından Hamas’a para kaçakçılığı yapmaktan bir yıl hapis cezasına çarptırılırken, 2018’de Gazze Şeridi’nden Hamas’a bağlı Filistinli bir mühendis Kuala Lumpur’da birçok kişinin Mossad suikastı olduğundan şüphelenilen bir olayda vurularak öldürüldü.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 2 =