Moskova: ABD Tüm İhlalleri Tazmin Etmeli

Moskova: ABD Tüm İhlalleri Tazmin Etmeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova Viyana’daki nükleer müzakerelerin verimli geçmesini umduğunu dile getirdi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zakharova, “Perşembe günü yeniden başlayan Viyana müzakerelerinin verimli geçmesini umuyoruz.” dedi.

Moskova, Tahran ve Washington’un Viyana görüşmeleri sırasında Nükleer anlaşmayı canlandırmak için atacakları adımları koordine etmelerini istiyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Rusya, istişareleri hızlandırmaktan ve önceki tur müzakerelerin deneyimlerine ve sonuçlarına güvenmekten başka bir yol görmüyor” dedi.

Zakharova, “Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’ni yeniden canlandırma girişimi herhangi bir grubun çıkarına değil, bu mekanizmanın temelde tüm tarafların çıkarları doğrultusunda dengeli olduğunu varsaydığımız için” dedi.

Rus yetkili, “Bu anlaşmadan tek taraflı olarak çekilen önceki ABD yönetimi olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle, Washington’un Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı Kararını uygulamaya geri dönmesi söz konusu değildir. ABD’nin tüm ihlalleri tazmin edilmelidir.” dedi.

“ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’nden çekilmesinin ardından İran’ın da taahhütlerini sürdürmesini umuyoruz. Tahran ve Washington’un dinamik hareketliliğinin nükleer anlaşmanın statüsünü istikrara kavuşturacağını umuyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 2 =