Mısır’dan Amerika’ya: Nasrallah’ın Tehditlerini Ciddiye Alın

Mısır’dan Amerika’ya: Nasrallah’ın Tehditlerini Ciddiye Alın

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri’nin, Lübnan’a karşı herhangi bir savaşta topraklarının Siyonist rejimin emrine verilmesi konusunda Kıbrıs’a yaptığı uyarının ardından Mısır da kriz hattına girdi.

Habere göre, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah’ın Kıbrıs’a yönelik uyarısının ardından Mısır Dışişleri ve İstihbarat Bakanlığı’ndan bazı yetkililer, Washington’a Siyonist rejimin tırmandırdığı gerilimi kontrol altına alması çağrısında bulundu.

Üst düzey bir Mısırlı yetkili, El-Akhbar haber sitesine verdiği röportajda, Kahire’nin Washington ile temaslarının, Lübnan cephesinde bir savaş durumunda her iki tarafa da empoze edilecek feci sonuçlara odaklandığını söyledi.

Amerika’ya Seyid Hasan Nasrallah’ın açıklamalarını ciddiye alması ve Hizbullah’ın askeri operasyon yapma ihtimalini hafife almaması gerektiğini vurguladıklarını belirtildi.

Bu kaynağa göre, Mısırlı yetkililerin Kıbrıslı yetkililerle de temasları olduğu ve Kıbrıslıların, Lübnan’a saldırmak ve Tel Aviv’e karşı savaşta ona yardım etmek amacıyla herhangi bir koalisyona veya eyleme girme niyetinde olmadığını vurguladı. Kıbrıs’ın bölgedeki rolünün sadece yardım sağlama yönünde olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah’ın Çarşamba günü Kıbrıs’ı, İsrail rejiminin limanlarını ve havaalanlarını Lübnan topraklarını hedef almak için kullanmasına izin vermesi durumunda bundan etkilenebileceği konusunda uyardığını da belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =