Mısır ile İsrail Arasında Görüşme

Mısır ile İsrail Arasında Görüşme

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeid, Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin yeni İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile iki ülke arasındaki ikili ilişkileri görüştüğünü duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Bakan Shukri’nin görüşme sırasında İsrailli mevkidaşına, özellikle iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin desteklenmesi ve iki ülkeyi ilgilendiren çeşitli konularda istişare mekanizmalarının güçlendirilmesi ile ilgili görevlerinde başarılar dilediğini bildirdi.

Mısırlı bakan, iki devletli bir çözüm ve Filistin devletinin kurulması vizyonuna ulaşmanın ve istikrarı sağlamanın en iyi ve tek yolu olduğundan, barış sürecini mümkün olan en kısa sürede canlandırmak için ciddi şekilde çalışmanın önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanı ayrıca, bölgede barışı arayan ve pekiştiren ilk ülke olarak Mısır’ın, durumu karmaşıklaştıracak tek taraflı önlemlerin durdurulmasını gerektiren çatışmayı sona erdirmek için barış çabalarını desteklemede her zaman rolünü oynayacağını ve tarihi sorumluluğunu taşıyacağını teyit etti. etkisi var.

Bu bağlamda Shoukry, Mısır’ın Filistin ve İsrail tarafları arasındaki sükuneti pekiştirmek için çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Görüşmenin sonunda, iki taraf bir sonraki aşamada istişarelere devam etme konusunda anlaştılar.

KAYNAK: Tevhidhaber.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × three =