Milyonlarca Yemenli Uluslararası Kudüs Günü’nde Filistin’in Yanında Oldu

Milyonlarca Yemenli Uluslararası Kudüs Günü’nde Filistin’in Yanında Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen’in başkenti ve diğer şehirleri Cuma günü Filistin halkına ve direnişe destek veren milyonlarca gösteriye sahne oldu.

Habere göre, Cuma günü Yemen vatandaşları bu ülkenin tüm şehirlerinde sokaklara çıkarak Filistin halkına yapılan zulmü haykırdı ve Filistin’e desteklerini, Siyonist rejim ve destekçilerinden tiksindiklerini ilan etti.

Milyonlarca Yemenli, Uluslararası Kudüs Günü dolayısıyla Sana’daki Sebein Meydanı’nda gösteri yaptı.
Bu gösterinin katılımcıları son açıklamalarında Dünya Kudüs Günü kutlamalarını bir cihat eylemi olarak nitelendirdi ve Filistin’in kurtuluşu için İslam ümmetinin diğer özgür insanlarıyla birlikte savaşmaya hazır olduklarını vurguladılar.

Aksa Tufanı operasyonunu Allah’ın vaadinin yaklaştığının, Siyonist zulmünün ve suçunun sona erdiğinin bir işareti olarak değerlendirdiler ve milletin destansı ruhunu, istikrarını ve Filistin direnişini selamladılar.

Açıklamada şöyle deniyor: Filistin meselesi, İslam ümmetinin asli ve temel meselesidir ve İslam milletleri, kutsalları savunmak ve Filistin topraklarını özgürleştirmekle görevlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + three =