Middle East Monitor: İran Direnişle Bağımsızlığını Bir Kez Daha Kanıtladı

Middle East Monitor: İran Direnişle Bağımsızlığını Bir Kez Daha Kanıtladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM Güvenlik Konseyi tarafından İran’a uygulanan 13 yıllık silah ambargosu, BM Güvenlik Konseyi’ni onaylayan UNSCR 2231 uyarınca Pazar günü sona erdi.

Middle East Monitor haber sitesine göre; “Bu, İran’ın konvansiyonel silahları alıp satabileceği anlamına geliyor” diye yazdı. Son iki aydır kısıtlamaları genişletme çabaları, Güvenlik Konseyi üyeleri Çin ve Rusya’nın muhalefetiyle karşılaşan ABD’ye karşı diplomatik bir zafer; İki ülkenin İran’la silah anlaşması yapan ilk ülkeler arasında olduğu düşünülüyor.

Yazıda, Trump kontrolündeki Beyaz Saray, BM Güvenlik Konseyi’nden tek taraflı olarak çekilmesine rağmen, kendisini hala BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak görüyor ve BM yaptırımlarının Snapback olarak bilinen bir mekanizma altında geri döndüğünü söylüyor. Ancak, BM Güvenlik Konseyi’nin Avrupalı ​​imzacıları ABD’nin çekilmesinden üzüntü duydular ve anlaşmaya olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiler.

Dolayısıyla, ABD’nin Washington diktatörlüğüne karşı direnişi nedeniyle İran’ı cezalandırmadaki son başarısızlığı (silah ambargolarının sona ermesi), İran’ın azim, itaatsizlik ve güven kombinasyonuna dayanan bağımsız ve özgür bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 2 =