MESCİD-İ AKSA SÖZCÜSÜ: İSRAİL, FİLİSTİN’DEKİ 500 TÜRBEYLE SALDIRDI

MESCİD-İ AKSA SÖZCÜSÜ: İSRAİL, FİLİSTİN’DEKİ 500 TÜRBEYLE SALDIRDI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mescid-i Aksa sözcüsü, Siyonist rejimin Filistin topraklarındaki 500 türbeye saldırma amacının, işgal karşıtı bir belge olan Müslüman kimliğini ve tarihi mirası yok etmek olduğunu söyledi. Mescid-i Aksa Vaizi Şeyh “İkrima Sabri”, işgalci rejimin bugüne kadar en çok Müslümanların kimliğini ve tarihi mirasını yok etme bağlamında 500 Filistin mezarlığına saldırdığını söyledi. sonuncusu Kudüs’teki Al-Yusufiya türbesidir.
Al-Kuds Al-Arabi’ye göre, Şeyh Sabri, Yurtdışı Filistin Halk Kongresi’nin “Manastırların yıkılması ve mezarların açılması. İsrail’in Yahudileştirme ve yerin altında ve altında tarihi tahrif etme politikası” başlıklı bir seminerde açıklamalarda bulundu. Mescid-i Aksa sözcüsü, “İşgalci rejim, Mescid-i Aksa’nın yanındaki Yousefieh Mezarlığı’nı Tevrat parkına dönüştürmek, Müslümanların kalıntılarını silmek ve ölülerin kemiklerini dağıtmak için şu anda saldırıyor” dedi.

Şeyh Sabri, “Mezarlıklar tarih boyunca varlığımızı kanıtlıyor ve İsrail işgaline karşı bir belgedir” dedi.
İşgalcilerin yaptığı açıkça Müslüman mezarlıklarına saldırmaktır, çünkü tarih boyunca yoldaşların, alimlerin, liderlerin ve yetkililerin cesetlerinin kalıntıları vardır. Müslümanlar hala bu mezarlıklarda gömülü ama işgalciler onların özelliklerini yok etmeye çalışıyor” dedi. Mescid-i Aksa’nın sözcüsü, “Bir Müslüman bir Yahudi mezarına saldırsa, dünya ayağa kalkar ve susmaz ama Yahudiler mezarlıklarımızı kirletir. Şeyh Sabri, “İki milyar Müslümanın kalbi, içinde kutsal alanları barındıran, Mescid-i Aksa ve tarihi mezarlıkların bulunduğu Kudüs şehri için atıyor” dedi.

Haber medyası, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’nın doğusundaki Müslüman türbesini yıkmaya çalıştığını bildirdi.
Raporda ayrıca Siyonist rejimin Yusufiye türbesinin kuzey kesiminde yaptığı kazıların çok sayıda Filistinli şehidin mezarlarının yıkılmasına neden olduğu ve bunun Kudüs şehri halkının öfkesine yol açtığı belirtiliyor.

Mezarların yıkılmasının amacı, bir Tevrat yeşil alanı ve Jabal al-Zaytun’un (Kudüs’ün doğusunda) eteklerine bakan basamaklı platformlar inşa etmektir. Siyonist milisler, Filistinlilere Al-Yusufiya türbesini terk etmeleri ve kazmaya başlamaları için sadece birkaç dakika verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =