Mahmud Abbas: Gazze Bizim Kontrolümüz Altında Olmalı

Mahmud Abbas: Gazze Bizim Kontrolümüz Altında Olmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas’ın siyasi dairesi başkanının öldürülmesini korkakça olarak nitelendiren Filistin Yönetimi başkanı, Gazze Şeridi’nin Filistin Yönetimi tarafından kontrol edilmesi çağrısında bulundu.

Habere göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Sputnik haber ajansına verdiği röportajda bu açıklamaları yaptı.

Gazze, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün ve Filistin’in meşru hükümetinin yetkisi altında olmalısını söyledi. Özerk örgütün başkanı ayrıca İsrail’in Gazze Şeridi üzerinde geçici kontrol kurma planlarının kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

Mahmud Abbas Gazze’nin yönetiminden bahsederken, Siyonist rejimin 12. kanalı Pazar gecesi, özyönetim örgütünün başkanının geçtiğimiz günlerde ABD’ye Gazze Şeridi’nin nasıl yönetileceğine dair 101 sayfalık bir belge sunduğunu bildirdi.

Kanal 12’nin haberine göre, bu belgede Gazze’de hükümet ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra enkazların kaldırılması, binaların onarılması, iletişim ve elektrik ağlarının da aralarında bulunduğu bazı konuların ilerletilmesi için kapsamlı uluslararası yardıma ihtiyaç olduğunun vurgulandığı belirtildi.

Mahmud Abbas, Sputnik’e verdiği röportajın devamında Hamas’ın siyasi dairesi başkanı İsmail Haniye’ye düzenlenen suikasta değinerek, “Filistin Yönetimi, Haniye’nin öldürülmesini korkakça bir eylem ve İsrail politikasında tehlikeli bir değişiklik olarak değerlendiriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 1 =