Mağripli Hukukçulardan İsrail ile her türlü normalleşme kınanıyor

Mağripli Hukukçulardan İsrail ile her türlü normalleşme kınanıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mağrip hükümeti Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirirken, Mağrip Hukukçular Derneği, mazlum Filistin halkının Siyonist işgale karşı mücadelede desteklenmesine ve başkenti Kudüs Şerif olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına vurgu yaptı.

Mağrip Barosu, bu ülkenin iç kesimlerinde düzenlediği 31. ulusal konferansının sonunda, Filistin meselesini ilkeli ve sabit bir duruşa dayalı bir ulusal mesele olarak, halkının ulusal hukukta hakkını gözeterek ele aldı. Siyonist işgalcilere ve sağcılara karşı mücadelede bağımsızlığını ve bağımsız ülkelerinin Kudüs Şerif’in başkenti olarak kurulmasını vurguladılar.

Mağripli avukatlar, Siyonist rejimle ilişkilerin her türlü normalleşmesini kınarken, aynı zamanda Filistin halkının meşru haklarını uluslararası ve bölgesel mahkemelerde savunmaya hazır olduklarını açıkladılar ve Siyonist işgal hapishanelerindeki tüm Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını talep ettiler.

Bu konferans yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı profesyonel bir yapı oluşturulmasını ve Filistin meselesini savunmak için bir ağ oluşturulmasını duyurdu.

Mağrip hukukçuları konferanslarının sonuç bildirisinde, Arap ülkelerinin toprak bütünlüğünü bölmeye ve ulusal egemenliğini zayıflatmaya çalışan dış müdahaleyi de kınadılar.

Aynı zamanda, amacı ülkenin ulusal meselesini savunmak olan ve dost taraflarla Mağripli hukukçulardan oluşan bir diplomatik organın oluşturulmasını tavsiye ettiler ve Mağrip ile bu ülkenin komşu ülkeleri arasındaki farklılıkların çözülmesini ve yeniden açılmasını talep ettiler. Cezayir ile sınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 18 =