Maduro: Yaptırımları kaldırın, AB’deki petrol açığını kapatalım!

Maduro: Yaptırımları kaldırın, AB’deki petrol açığını kapatalım!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaptırımlar kaldırılırsa, ülkesinin Batılı ülkelerde yaşanan enerji darboğazını çözmek için hazır ve istekli olduğunu söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, dünyayı saran ekonomik sarsıntı ve Avrupa’daki enerji krizini çözmek için Venezuela’nın sorumluluk almaya hazır ve istekli olduğunu söyledi.

Venezuela, ABD’nin 2019 yılında başlattığı ve 913 farklı konuda kısıtlama ve yasaklar getiren yaptırımların kaldırılması için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na 29 kez başvurmuş, oylamada büyük çoğunlukla yaptırımların kaldırılması yönünde karar alınmıştı. Ancak ABD bu oylamaların hiç birini tanımadı. ABD yaptırımları, Amerikan işletmelerinin Venezuela Devleti’ne ait petrol şirketi ile ticari ilişki kurmasını tümüyle yasaklıyor.

14 Eylül’de Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Nicolas Maduro; Venezuela’nın gaz ve petrol piyasasındaki düzensiz seyirden etkilenen bütün ülkelere petrol arzı sağlayabilecek konumda olduğunu belirterek, “Venezuela, dünya ekonomisinin ihtiyaç duyduğu petrol ve gaz piyasasını istikrarlı ve güvenli bir şekilde desteklemeye hazır ve isteklidir” dedi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − fifteen =