Lübnanlı Hizbullah Yetkilisi: Şehitler İhanetle Vuruldu

Lübnanlı Hizbullah Yetkilisi: Şehitler İhanetle Vuruldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah’ın Lübnan’daki yürütme konseyi başkanı, dün Beyrut şehitlerinin cenazesinde hareketin kanları karşısında sessiz kalmayacağını duyurdu.

Lübnan Hizbullahı Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Haşim Safiyüddin Beyrut’ta düzenlenen silahlı saldırıda şehit olanların cenaze töreninde yaptığı açıklamada, “Şehitler hain kurşunlarla hedef alındı” dedi.

”Ölüm ve cinayet bizi korkutmaz ve şehitlik bizim onurumuzdur. Şehitlerimizden damlayan kan bizi zayıflatmaz, haktan yana olduğumuzu gösterir. Şehitlerin kanı hala fitnecilere, katillere ve suçlulara karşı kükremekte ve haykırmaktadır. Akan kan karşısında sessiz kalmayacağız, hakikatin masumiyetini nasıl koruyacağımızı ve şehitlerin kanını akıtmakta sahip olduğumuz hakkı nasıl elde edeceğimizi biliyoruz. Bu kanların hakkını koruyacağız ve sonucunu önümüzdeki günlerde göstereceğiz. ” dedi.

Safiyeddin, “Yargının siyasallaşmasına ve adaletsizliğine karşı dün yapılan gösteri barışçıldı ve bu bizim doğal hakkımızdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − fifteen =