Lübnan’ın güneyinde İsrail’in savaşı ve önümüzdeki vizyon

Lübnan’ın güneyinde İsrail’in savaşı ve önümüzdeki vizyon

Siyonist ordu, Güney Lübnan’da savaş suçları işlemek pahasına da olsa, yıldırım hızıyla bir zafer kazanmaya çalışırken, Hizbullah uzun vadeli bir gerilla ve yıpratma savaşı planladı.

Lübnan İslami Direniş Operasyon Odası, yayınladığı bildiride, İsrail işgal ordusuna yönelik saldırılarda yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Lübnan İslami Direnişi, Siyonist işgal ordusuna ölümcül darbeler vurmada yeni bir aşamaya girildiğine ilişkin bir açıklama yayınladıktan sonra, bu rejimin askerlerine yönelik üç füze ve topçu operasyonun gerçekleştiğini duyurdu.

Bildirinin bir başka bölümünde İslami direniş operasyonlarına ilişkin füze operasyonlarının her geçen gün giderek arttığı ve Füze gücü, İsrail düşmanının Lübnan sınırındaki askeri üs ve kışlalarda ve işgal altındaki Filistin’de, Filistin’in kuzeyindeki işgal edilmiş kasaba ve şehirlerde ve ayrıca işgal altındaki Filistin’in derinliklerindeki askeri üsleri ilk kez kullanılan nokta vuruşlu füzelerle hedef aldığı belirtildi.

Hava sektöründe İHA  operasyonları her geçen gün artmakta olup, bir kısmı ilk kez kullanılan çeşitli tiplerdeki intihar drone’larına karşı direniş, Siyonist rejimin Lübnan ile işgal altındaki Filistin sınırındaki askeri üsleri ve işgal altındaki toprakların derinliği hedef alınıyor. Keşif ve bilgi toplama amaçlı İHA görevleri de devam ediyor.

Ayrıca Lübnan İslami Direniş Operasyonları Odası bu sabah İsrail ordusuyla çatışmadaki çeşitli bölümleri sıralayan bir bildiride şunları duyurdu:

“Düşmanın kayıplarının, İsrail düşman ordusunun komutanları ve askerleri arasında yaklaşık 55 ölü ve 500’den fazla yaralı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer, bir zırhlı araç ve imha edilmiş bir personel taşıyıcı ile iki “Hürmüz 450″ insansız hava aracı düşürüldü. Bu istatistik, sınırdaki ve işgal altındaki bölgelerin derinliklerindeki üslerdeki ve askeri mevzilerdeki düşman kayıplarını içermiyor.”

Bu bildiride ayrıca şunlar belirtiliyor: “İslami Direniş Operasyon Odası, İslami Direniş Komutanlığı’nın emri doğrultusunda, önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacak olan İsrail düşmanıyla yüzleşmede yeni ve ilerici bir aşamaya girdiğini duyurdu.”

Siyonist ordu, 16 gün öncesinden bu yana Güney Lübnan’da kara operasyonlarına başlıyor ve bu süre zarfında sınır bölgelerinde birçok kez taktik değiştirmek zorunda kalıyor. Lübnan-Filistin sınırına yakın sınır hattında kara operasyonlarının başlamasından bu yana düşman İsrail ordusu, bölgeye 70 binden fazla asker ile yüzlerce tank ve askeri teçhizattan oluşan beş askeri tugay gönderdi. Birkaç gün öncesine kadar Siyonist ordu kuzeyde 4 tümenle savaşıyordu: 98’inci, 91’inci, 36’ncı ve 146’ncı tümen. Birkaç gün önce bu savaş organizasyonuna Golan’dan 210’uncu tümen de eklendi.  Bu 5 tümen Lübnan sınırında konuşlanmış ve 16 gün boyunca 6 noktadan Lübnan topraklarına girme girişiminde bulunmuştur.

Siyonist düşman, Hizbullah güçlerinin güç ve kabiliyetlerini zayıflatmak, dağıtmak ve onları 100 kilometrelik bir cephe boyunca meşgul etmek amacıyla saldırı ve çatışma sahasını genişletti. Bu rejimin askerleri Şaba’a ve Kafre Şuba eksenlerine girerek saldırılarının kapsamını benzeri görülmemiş bir şekilde genişletme niyetinde olduklarını gösterdi.

33 gün süren savaşta sadece birkaç bin askerle İsrail’i yenmeyi başaran Hizbullah’ın şu anda en az yüz bin savaş tecrübeli askeri bulunuyor. Partinin tünel ağı ve mühimmat depoları zinciri de son 18 yılda gelişme kaydetmiştir. Hizbullah, uzun vadeli bir gerilla savaşı için gerekli güce, komuta ve donanıma sahip ve birçok suikasta rağmen Hizbullah birliklerinin komutanları ciddi bir zarar görmediler ve hatta birçoğu partinin ilk nesli ve çok uzun deneyime sahip kişiler olarak kabul ediliyor ki Hizbullah’ın uzun yıllardan beri hazırlığını yaptığı şey de bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − five =