Lübnan Sağlık Bakanlığı: Şu Ana Kadar 151 Sağlık Personeli Şehit Oldu

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Şu Ana Kadar 151 Sağlık Personeli Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abeid, Siyonist saldırılarda 11 gazetecinin şehit olduğunu, 8 gazetecinin de yaralandığını duyurdu.

Habere göre, Sağlık Bakanı yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: İsrail’in sağlık personeline ve sağlık merkezlerine yönelik saldırıları da uluslararası yasaların açık bir ihlalidir.

Firas şöyle devam etti: Uluslararası toplum sorumlu olmalı ve Siyonist rejimin saldırılarını kınamaktan vazgeçmelidir. İsrail’in tıp merkezlerine ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarına ilişkin Sağlık Bakanlığı nezdinde bakanlığın internet sitesinde yer alan İsrail suçlarını belgeleyen bir rapor hazırladığımızı ve bunu uluslararası toplumun bilgisine sunduğumuzu, tekrarını engellemeye çalıştığımızı sözlerine ekledi.

Şu ana kadar hastanelere 55 saldırı düzenlenmiş, 36’sı doğrudan bombalanmış, 8 hastane tamamen kapatılmış, kurtarma ekiplerine yönelik 200 saldırı gerçekleştirilmiş, 151 sağlık personeli şehit olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 8 =