Lübnan Parlamentosu Başkanı İran’a desteğinden dolayı teşekkür etti

Lübnan Parlamentosu Başkanı İran’a desteğinden dolayı teşekkür etti

Lübnan Parlamentosu Başkanı, İran’ın bu ülkeye verdiği çok yönlü desteği takdir etti.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, dün Lübnan’da Nebih Berri ile yaptığı görüşmede Seyid Hasan Nasrullah ve diğer direniş liderlerinin şehadetleri vesilesiyle  taziyelerini ileterek “Bu şehitlerin temiz kanlarının Lübnan’daki onurlu direniş yolunun devamını garanti altına alacağını düşünüyoruz.”vurgusunda bulundu.

Irakçi, İslam ülkelerinin ahlaki sorumluluğunun, işgalci rejimin Lübnan’ın toprak bütünlüğüne saldırmasına izin vermemelerini gerektirdiğine dikkat çekerek Gazze’deki soykırımın sona erdirilmesi ve Lübnan’a yönelik saldırının durdurulması, Batı Asya’ya istikrar ve barışın geri gelmesi için gerekli olduğunu kaydetti.

İran dışişleri bakanı ayrıca, bu rejimi dizginlemek amacıyla Siyonist rejimin Batılı destekçilerine baskı yapmak için İslam ülkeleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı arasında aktif işbirliğinin önemine de dikkat çekti.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, bu toplantıda, İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’a verdiği desteği, işgal ve saldırganlığa karşı direnişini takdir ederek, Lübnanlıların işgale ve saldırganlığa karşı mücadelede sabırlı kararlılığını ve yorulmak bilmez iradesini vurguladı.

Lübnan Meclis Başkanı ayrıca Lübnan’daki tehlikeli durumun anlatılması ve İsrail rejiminin Lübnanlı mültecilere insani yardım ulaşmasını engelleme yönündeki şeytani hedeflerinin gerçekleşmesinin engellenmesi için diplomatik araçların daha etkin kullanılması çağrısında da bulundu ve bu konuda İslam ve Arap ümmetinin kolektif sorumluluğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 11 =