Lavrov: Batı, Beşar Esad’ı Devirmek İçin Açıkça Teröristleri Kullandı

Lavrov: Batı, Beşar Esad’ı Devirmek İçin Açıkça Teröristleri Kullandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Batı Asya bölgesindeki gelişmelere ilişkin ikili duruşunu eleştirerek, Batı’nın Beşar Esad’ı devirmede teröristleri açıkça desteklediğini söyledi. ABD’li yetkililerin ve Avrupalı ​​müttefiklerin, Afganistan’ın başkentindeki terör saldırılarının ardından IŞİD’in oluşturduğu tehdide hitap etme ihtiyacına ilişkin açıklamalarının ardından üst düzey bir Moskova diplomatı, Batı’nın teröristlere karşı ikili tutumunu eleştirdi.

Sergey Lavrov Rusya’nın Tass haber ajansının bir raporuna göre, Pazartesi günü Rusya’nın Suriye konusundaki tutumu ve Batılı ülkelerin eylemleri hakkında yorum yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı, Moskova’nın Suriye’de siyasi bir sürecin şartlarını yarattığını ve bu sürecin zayıf olmasının Rusya’nın suçu olmadığını ifade etti. Lavrov, “Siyasi bir çözüm (Suriye’deki kriz) için koşulları yarattık. Bu süreç elbette zayıflıyor ama bu bizim suçumuz değil” dedi. “Tabii ki, bu süreç gerçekleşiyor.” Üst düzey Rus diplomat, Suriye’deki siyasi krizi çözme sürecini yavaşlatmakla ne demek istediğini daha fazla ayrıntılandırmadı.


Batı’nın Suriye konusundaki tutumunu kınayan üst düzey Moskova yetkilisi, Batı’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için açıkça teröristleri kullandığını söylemeye devam etti.
Lavrov, “IŞİD’in ve ona bağlı grupların gerçek teröristleri Suriye başkentinin eteklerindeyken, teröristler Suriye’de iktidara gelirken Batı bu meseleleri sakince izliyordu” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı’na göre, ülke Suriye’nin bağımsızlığını ve hükümetini sürdürmesine ve Suriye’deki Hristiyanlığı korumasına yardımcı oldu.

Lavrov, “(Suriye) Hristiyanlığın beşiğidir ve ülke Hristiyanlığa inanan tüm vatandaşlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 5 =